Batman v Superman: Dawn of Justice

DC Comics satser for fullt

Warner girer opp med Batman, Supermann, Wonder Woman, Suicide Squad og Justice League.

DCs utvidede superheltunivers på film begynner å ta form. Til neste år blir vi introdusert for den nye Batman, i "Batman v Superman: Dawn of Justice", vi skal bli kjent med skurkegjengen i "Suicide Squad" og både "Wonder Woman" og "Justice League Part One" går i opptak.

Vi har to tegneseriegignater i USA, som de fleste kjenner til: DC Comics og Marvel. Om ikke annet kjenner man superheltene derers. DC har Batman og Supermann, mens Marvel har Spider-Man, Iron Man og Hulken og de andre Avengerne. I filmens verden kjenner vi historisk sett best DCs superhelter - de gamle Supermann-filmene med Christopher Reeve og x antall Batman-tolkninger. Etter ferdigstillelsen av Christopher Nolans suksessfulle Dark Knight-trilogi, har Marvel derimot dominert i den filmatiske superheltverdenen. Heltene deres har herjet vilt på kinolerret verden over, både forent ("The Avengers", "Avengers: Age of Ultorn") og hver for seg (Iron Man-filmene, Thor-filmene, Captain America-filmene).

Nå trappes for alvor kampen om superhelthegemoniet opp.
Marvels Iron Man (Robert Downey Jr) har dratt horder av publikummere til kino.
Marvels Iron Man (Robert Downey Jr) har dratt horder av publikummere til kino.

Utfordrer Marvel

Med Supermann-filmen fra 2013, "Man of Steel", ble første stein i den nye superheltsatsningen fra DC-universet lagt, og i tiden fremover er det duket for en real offensiv fra DC Comics og Warner Bros. Først ut er "Batman vs Superman: Dawn of Justice" (premiere 25. mars) hvor Ben Affleck introduseres som Batman og Henry Cavill gjenopptar rollen som Supermann.

Deretter kommer "Suicide Squad" (premiere 5. august), hvor vi blir kjent med en gjeng DC-skurker slått sammen til en spesialenhet på oppdrag fra myndighetene. Her får vi møte en Jared Letos maniske tolkning av Jokeren og det ser ut til at Afflecks Batman dukker opp.

En lumsk gjeng forbrytere i "Suicide Squad"
En lumsk gjeng forbrytere i "Suicide Squad"

2016 markerer også startskuddet for innspillingen til storsatsningen "The Justice League Part One" og "Wonder Woman", begge med premiereplaner i 2017.

I "Wonder Woman" møter vi Gal Gadot i tittelrollen og trolig får Nicole Kidman i en større rolle. Locationvalgene er Storbritannia, i likhet med mange andre storproduksjoner om dagen, og mer overraskende: Italia. Vi får møte Gal Gadot som Wonder Woman allerede i "Batman v Superman".

"Wonder Woman" får endelig fart i seglene.
"Wonder Woman" får endelig fart i seglene.

Ellers har DC og Warner blant annet planer om en Flash-film, med Ezra Miller i tittelrollen, spennende å se hvordan den mottas nå som serien (som ikke har noe med film å gjøre) har slått så bra an hos fansen. Aquaman får også sin egen film, i 2018, og det skal foreligge planer om en solo Batman-film, med Affleck både foran og bak kamera, i 2018.

Superheltfilmenes æra fortsetter

Samtidig som det koker hos DC er det full satsning fra Marvel, med blant annet "Captain America: Civil War" (premiere 6. mai 2016), "Doctor Strange" (4. november 2016) og "Thor: Ragnarok" (3. november 2017) på blokka. I tillegg er det duket for en splitter ny runde med Spider-Man (den første kommer sommeren 2017) og flere Avengers-filmer er under utvikling. De går under titlene "Avengers: Infinity War - Part 1" og "Avengers: Infinity War - Part 2" og planlegges for 2018 og 2019.

Dette og mye mer!

Full oversikt over kommende superheltfilmer får du her

Kilder: Collider, Den of Geek, Wikipedia