Charlize Theron i Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road kåret til årets beste film

Den fjerde filmen i "Mad Max"-serien, med Tom Hardy i hovedrollen, er kåret til årets beste film av National Board of Review (NBR).

Filmen "Mad Max: Fury Road" var en suksess både blant publikum og anmelderne, og NBRs 120 medlemmer har stemt den fram som den beste filmen i 2015. George Miller, som skapte "Mad Max"-universet, får prisen når den deles ut i januar.

Veteranen Ridley Scott ble kåret til beste regissør for "The Martian", mens Matt Damon fikk prisen som beste skuespiller for innsatsen i den samme filmen.

– 2015 har vært et stort år for kino. Vi er veldig glade for å gi prisene til George Miller og Ridley Scott, to ikoniske filmskapere som er på topp karrieremessig. Samtidig feirer vi den neste generasjonens egenskaper,

sier NBR-president Annie Schulhof.

Brie Larson og Jacob Tremblay i Room
Brie Larson og Jacob Tremblay i Room

Brie Larson ble kåret til beste skuespillerinne for sin rolletolkning i indie-filmen "Room".

Sylvester Stallone spiller Rocky Balboa for sjuende gang i spin-off-filmen "Creed". Han fikk svært overraskende prisen for beste mannlige birolle. Jennifer Jason Leigh vant beste kvinnelige birolle for jobben hun gjorde i Quentin Tarantinos nye film, "The Hateful Eight".

Jennifer Jason Leigh i The Hateful Eight
Jennifer Jason Leigh i The Hateful Eight

Tarantino tok for øvrig prisen for beste originale manus, mens Drew Goddard fikk prisen for beste bearbeidede manus med "The Martian".