Brie Larson og Jacob Tremblay i Room

DiCaprio og Larson hyllet av sine egne

Leonardo DiCaprio og Brie Larson stakk av med to av de gjeveste prisene da det amerikanske skuespillerforbundet, Screen Actors Guild (SAG), hyllet sine egne.

De to fikk prisen for henholdsvis beste mannlige og kvinnelige filmhovedrolle, DiCaprio for innsatsen i "The Revenant" og Larson for "Room".

Filmen "Spotlight", som handler om hvordan journalistene i avisen Boston Globe avslørte hvordan den katolske kirke i årevis hadde dekket over overgrep mot barn begått av prester og andre ansatte, fikk det som regnes som den aller gjeveste prisen – prisen for beste skuespillerbesetning.

Les også: Oscar-nominasjonene 2016

Idris Elba i Beasts of No Nation
Idris Elba i Beasts of No Nation

To priser til Elba

SAG-prisene gir ofte en pekepinn på hvem som stikker av med Oscar-priser senere på året. DiCaprio regnes også som en av favorittene der.

I forkant av årets Oscar-utdeling har det kommet krass kritikk fordi så få svarte skuespillere er nominert, noe Screen Actors Guild delvis rettet opp ved å gi to priser til Idris Elba.

Elba fikk prisen for beste mannlige hovedrolle i miniserien "Luther" der han spiller den britiske detektiven med samme navn, og han stakk også av med prisen for beste mannlige birolle i filmen "Beasts of No Nation".

Queen Latifah fikk pris som beste kvinnelige hovedrolle i TV-filmen "Bessie" der hun spiller sangeren Bessie Smith, mens svenske Alicia Vikander vant prisen for beste kvinnelige birolle i filmen "Den danske piken".

Uzo Aduba
Uzo Aduba

TV-komedie

Uzo Aduba fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en TV-komedie for innsatsen i "Orange Is the New Black", mens Jeffrey Tambor vant prisen for beste mannlige hovedrolle i komiserien "Transparent".

Skuespillerne i den britiske TV-serien "Downton Abbey" fikk prisen for beste besetning i en dramaserie på TV, mens skuespillerne i "Orange Is the New Black" stakk av med en tilsvarende pris for beste innsats i en komiserie.

Den 82 år gamle skuespilleren Carol Burnett, som sist var å se i en gjesteopptreden i TV-serien "Hawaii Five-O", ble belønnet med årets ærespris fra Screen Actors Guild.