Leonardo DiCaprio i The Revenant

The Revenant stakk av med fem Bafta-priser

Overlevelsesfilmen "The Revenant" fikk mest oppmerksomhet da den britiske filmbransjen delte ut sine Bafta-priser søndag.

Filmen "The Revenant", med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, fikk prisene for beste mannlige skuespiller (DiCaprio), beste regissør (Alejandro G. Inarritu), beste filmfotograf (Emmanuel Lubezki), lyd og kinematografi.

Filmen går på kino nå - trailer og billetter her!

Alejandro González Iñárritu og Leonardo DiCaprio sanker priser, her på Golden Globes 2016
Alejandro González Iñárritu og Leonardo DiCaprio sanker priser, her på Golden Globes 2016

I filmen slåss DiCaprio med ville dyr og fiender i den nordamerikanske villmarken. Han sa i sin takketale at han var veldig ydmyk over å bli tildelt prisen fremfor en rekke sterke kandidater, som inkluderte blant andre Matt Damon for sin rolle i "The Martian" og Michael Fassbender for "Steve Jobs".

Prisen for beste kvinnelige skuespiller gikk til Brie Larson, som spilte en mor som lever i fangenskap med sin sønn, men jobber for å overbevise ham om at rommet de er fanget i er hele verden, i filmen "Room".

Larson danket dermed ut en av favorittene i forkant av utdelingen, nemlig Cate Blanchett for hennes rolle i "Carol".

Oscar-pekepinn

Prisene ved britiske Bafta er ansett for å gi en pekepinn på hvordan utdelingen ved Oscar-utdelingen i Hollywood 28. februar vil gå.

DiCaprio er nominert for sjette gang, og mange mener dette vil være hans beste sjanse til endelig å vinne Oscar for beste hovedrolle.

Kate Winslet vant prisen for beste birolle i filmen "Steve Jobs" og dedikerte prisen til alle unge kvinner som tviler på seg selv. Hun fortalte at hun tidlig i karrieren var blitt rådet til å satse på roller som den tjukke jenta, men ga klar melding til tidligere rådgivere i talen med ordene "se på meg nå!".

Kate Winslet vant pris for rollen i Steve Jobs
Kate Winslet vant pris for rollen i Steve Jobs

Beste mannlige birolle gikk til Mark Rylance for hans rolle i filmen "Bridge of Spies".

Beste britiske film gikk til "Brooklyn", som handler om irske utvandrere. Beste dokumentar ble "Amy", et portrett av høyde- og bunnpunkter i sangeren Amy Winehouses karriere.

"Mad Max: Fury Road" tok til sammen fire priser for regi, produksjonsdesign, kostyme design og hår og sminke. Den etterlengtede fortsettelsen på serien om stjernekrigen,"Star Wars: The Force Awakens", vant pris for beste visuelle effekter.

Hvite menn

Prisutdelingen ble holdt i Det kongelige operahus i London. Komikeren Stephen Fry var kveldens vert. At utdelingen falt på valentinsdagen ble markert med et kysse-kamera.

Denne prisutdelingssesongen har det vært mye oppmerksomhet rundt en debatt rundt hvorfor filmindustrien domineres av hvite menn. Alle nominerte skuespillere til Oscar både i år og i fjor er hvite. Aktivistene som ønsker mer mangfold i filmindustrien har brukt emneknaggen #baftablackout på sosiale plattformer.

Bafta var ørlite grann mer mangfoldig med to svarte skuespillere nominert, John Boyega og Idris Elba.