Ryan Reynolds i Deadpool

Knallsterk åpning for Deadpool

Med over 80 000 besøk i helgen gjør Deadpool årets beste åpningshelg.

Marvels mest ukonvensjonelle helt noensinne har gitt kinopublikum verden over bakoversveis de siste dagene. Både kritikere og publikum hyller filmen, og det gir utslag på kinotoppen. I Norge har godt over 80 000* sett filmen siden premieren fredag 12. februar, noe som er den aller beste åpningenshelgen så langt i år.

Med det står "Deadpool" øverst på kinotoppen, godt foran "Birkebeinerne", som også gjorde en god åpning med over 60 000 besøkende. Populære "The Revenant" og "The Hateful Eight" følger etter på 3. og 4. plass, mens 5. plassen holdes av "Den Gode Dinosaur".

Den ukonvensjonelle superhelten danser seg inn på kinotoppen verden over
Den ukonvensjonelle superhelten danser seg inn på kinotoppen verden over

Direktør i Twentieth Century Fox Norge, Tore Fredrik L. Dreyer, er strålende fornøyd med åpningen:

- For å si det i Deadpools ånd: resultatet første helg river skinnet av pølsa og at vi slår Avatars første helg viser at publikum består av mer enn Marvel-fans.

"Avatar" hadde 74 874 besøk i åpningshelgen i 2009. Totalt så 788 500 filmen.

Knuser rekorder internasjonalt

"Deadpool" slår rekorder også i hjemlandet. I USA har den spilt inn imponerende 135 millioner dollar i løpet av helgen, tidenes beste for en R-rated film (den nest strengeste aldersgrensen i USA, besøkende under 17 år må gå i følge med foresatt). Den tidligere rekorden for en R-rated film ble satt av "The Matrix Reloaded" i 2003 med 91,7 millioner dollar.

På verdensbasis har filmen spilt inn 260 millioner dollar, tidenes tredje beste åpning noensinne for Fox. Dette til tross for at filmen ikke er vist i Kina, hvor den er forbudt på grunn av voldsnivå, nakenhet og språkbruk.

* Besøkstallet oppdateres fortløpende. Det endelige tallet er klart kl. 12.00 mandag 15. februar.

Kilder: Kinotoppen på Filmweb.no, Filmwebs Rapportserver, Deadline.com, Box Office Mojo