Melissa McCarthy, Kristin Wiig, Kate McKinnon og Leslie Jones i Ghostbusters

Komediene i 2016

Disse filmene skal få deg til å le på kino i år.

2016 blir et lattermildt år i kinosalen! Vi får møte gamle kjenninger som Bridget Jones og Zoolander-Derek, Ghostbusters-universet får ny drakt og Rune Denstad Langlo inviterer til norsk asylmottakhumor.

Her følger en oversikt over årets kinokomedier*:

Ice Cube og Kevin Hart i Ride Along 2

Ride Along 2

Premiere: 29. januar

Ice Cube og Kevin Hart er tilbake i denne hysteriske oppfølgeren. Duen reiser denne gangen til Miami for å avdekke en smuglerring, og etterlater seg (som vanlig) fullt kaos i kjølvannet.

Kjøp billetter her

Jakob Oftebro og Martin Buch i Tordenskjold og Kold

Tordenskjold og Kold

Premiere: 5. februar

Hyperaktuelle Jakob Oftebro gjør rollen som Tordenskjold, krigshelten som var 1700-tallets rockestjerne og kvinnebedårer. Manus er av Erlend Loe.

Kjøp billetter her

Leslie Mann, Dakota Johnson og Rebel Wilson i How to Be Single

How to Be Single

Premiere 12. februar

Hvordan være singel i en verden hvor definisjonen av kjærlighet endres til stadighet? Denne romantiske komedien har Rebel Wilson, Alison Brie og Dakota Johnson i hovedrollene og handlingen utspiller seg i New York.

Kjøp billetter her

Owen Wilson og Ben Stiller i Zoolander 2

Zoolander 2

Premiere: 19. februar

Hold på hatten - Derek og Hansel er tilbake på catwalken! Denne gangen går de undercover for å spore opp en mystisk organisasjon som begynner å rydde verdens mest attraktive kjendiser av banen.

Trailer og mer om filmen

Mark Strong, Rebel Wilson og Sacha Baron Cohen i Grimsby

Grimsby

Premiere: 26. februar

To brøde, en toppagent og en klassisk fotballhooligan, må samarbeide for å redde verden. Mark Strong og Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno) spiller hovedrollene i denne drøye britiske komedien.

Trailer og mer om filmen

Scarlett Johansson i Hail, Caesar!

Hail, Caesar!

Premiere: 4. mars

De populære Cohen-brødrene står bak denne stjernespekkede komedien, som blant annet kan skilte med George Clooney, Scarlett Johansson og Jonah Hill i rollene. Vi befinner oss på et filmset i 1950-tallets Hollywood under en påkostet innspilling.

Trailer og mer om filmen

Henriette Steenstrup og Anders Baasmo Christiansen i Welcome to Norway

Welcome to Norway!

Premiere 4. mars

Norsk tidsaktuelle og allerede prisvinnende komedie om en blakk hotelleier som starter asylmottak for å fikse sine økonomiske problemer. Regien er ved Rune Denstad Langlo og i rollene møter vi blant andre Anders Baasmo Christiansen og Henriette Steenstrup.

Trailer og mer om filmen her

Milo Cawthorne og Kimberley Crossman i Deathgasm

Deathgasm

Premiere: 18. mars

En (tro det eller ei) kritikerrost horrorkomedie fra New Zealand som handler om outsiderne som starter band og snubler borti noen overnaturlige noter. Fylt av blod og gørr og beinhardt beinhard musikk, som skal innholde norske band som Emperor og The Wretched End.

Trailer og mer om filmen

Nia Vardalos og John Corbett i Mitt store fete greske bryllup 2

Mitt store fete greske bryllup 2

Premiere: 23. mars

Familien Portokalos er tilbake, og medlemmene har ikke blitt mindre høylydte med årene. Toula forsøker å holde romantikken i ekteskapet levende samtidig som hun har en opprørsk tenåringsdatter i huset.

Trailer og mer om filmen

Kristen Bell og Melissa McCarthy i The Boss

Eddie the Eagle

Premiere: 1. april

Her kommer historien om Storbritannias mest kjente, og ganske så utradisjonelle, skihopper - Eddie The Eagle. 10 kg for tung, eldre enn sine konkurrenter og med briller som dugget under rennene, kjent som "verdens dårligste hopper".

Trailer og mer om filmen

Chloë Grace Moretz og Seth Rogen i Bad Neighbours 2

The Boss

Premiere: 22. april

Et av de hotteste navnene i komedieverdenen om dagen, Melissa McCarthy, spiller rollen som industrimagnaten som settes i fengsel for innsidehandel. Når hun slipper ut forsøker hun å gjenopprette imaget og bli USAs nye yndling.

Trailer og mer om filmen

Laura Tonke, Hans Löw og Leander Nitsche i Lykkelig i 24 timer
Laura Tonke, Hans Löw og Leander Nitsche i Lykkelig i 24 timer

Lykkelig i 24 timer

Premiere 29. april

Hvordan tar du vare på kjærligheten når livet plutselig stopper opp? Når Hedi blir deprimert prøver familien å gjøre henne lykkelig igjen ved å ta en tur til Nord-Norge.

Trailer og mer om filmen

Dwayne Johnson og Kevin Hart i Central Intelligence

Bad Neighbours 2

Premiere: 6. mai

Det uheldige paret Kelly (Rose Byrne) og Mac (Seth Rogen) får nok en gang et studenthus som nabo. Denne gangen med en kvinnelig studentforening. Trodde du jenter var lettere å hanskes med enn gutter?

Trailere og mer om filmen

Julia Roberts og Jennifer Aniston i Mothers Day
Julia Roberts og Jennifer Aniston i Mothers Day

Mothers Day

Premiere: 6. mai

Tre generasjoner av mødre forteller sine historier som flettes sammen på selveste morsdagen. Rollelista består blant annet av Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson og Jason Sudeikis.

Trailer og mer om filmen

Leslie Jones, Melissa McCarthy, Kristen Wiig og Kate McKinnon i Ghostbusters

Central Intelligence

Premiere: 17. juni

En sjenert regnskapsfører får kontakt med en gammel venn på Facebook. Før han vet ordet av det er han en del av en internasjonal spionliga. Med Dwayne Johnson og Kevin Hart i rollene.

Trailer og mer om filmen

Aubrey Plaza og Anna Kendrick i Mike & Dave Need Wedding Dates

Ghostbusters

Premiere: 22. juli

Hvem skal du ringe når det spøker? Ghostbusters såklart! Det populære universet er tilbake i ny drakt, med blant andre Melissa McCarthy og Kristen Wiig som spøkelsesjegere. Bill Murray fra de originale filmene er også med.

Trailer og mer om filmen

Bad Moms

Premiere: 29. juli

En tilsynelatende perfekt mor får et mindre sammenbrudd og slår seg sammen med to andre stressa mødre i et forsøk på å løsrive seg fra ansvaret. Friheten føles bra helt til de møter på dronninga av alle perfekte mødre - Gwendolyn. Mødrene spilles av Mila Kunis, Kristen Bell, Christina Applegate og Jada Pinkett Smith.

Les mer om filmen

Sausage Party
Sausage Party

Sausage Party

Premiere: 12. august

Har du noen gang lurt på hvordan pølser egentlig har det? Det har gutta bak animasjonsfilmen "Sausage Party". Filmen er definitivt ikke for barn, og stemmene gis blant annet av James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill og Kristen Wiig.

Trailer og mer om filmen

Ricky Gervais i David Brent: Life on the Road
Ricky Gervais i David Brent: Life on the Road

David Brent: Life on the road

Premiere 26. august

I denne mockumentaryen følger et kamerateam David Brent som siden han forlot "The Office" er blitt rockestjerne på turné.

Les mer om filmen

Renée Zellweger i Bridget Jones's Baby

Mike & Dave Need Wedding Dates

Premiere: 26. august

To brødre (Adam DeVine og Zac Efron), over gjennomsnittet bråkmakere begge to, får beskjed om å skaffe seg dater til søsterens bryllup. De legger en annonse ut på nett, og den går viralt.

Trailer og mer om filmen

Børning

Bridget Jones's Baby

Premiere: 16. september

Hele verdens Bridget Jones er tilbake i kjent stil. Hun har nå passert 40 og har en baby på vei. Det blir gjensyn med Colin Firth, som Mr Darcy, og Patrick Dempsey dukker opp i rollen som Jack Qwant.

Trailer og mer om filmen

Zach Galifianakis og Kristen Wiig i Masterminds

Børning 2

Premiere 5. oktober

Den norske suksessfilmen "Børning" fra 2014 får en oppfølger. Vi vet ikke så mye om plottet enda, men tror vi kan garantere raske biler, action og latter denne gangen også.

Mer om filmen her

Masterminds

Premiere: 28. oktober

Et usannsynelig bankran utført av en gjeng uforutsigbare kjeltringer med en absurd plan. I rollene møter vi Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Jason Sudeikis og Owen Wilson.

Mer om filmen

Meryl Streep og Hugh Grant i Florence Foster Jenkins
Meryl Streep og Hugh Grant i Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins

Premiere: 4. november

Florence var en amerikansk sopran som først og fremst ble kjent fordi hun virkelig ikke kunne synge. Men hun ga aldri opp! I hovedrollene blir Meryl Streep og Hugh Grant å se.

Trailer og mer om filmen her

Bad Santa 2

Premiere: 2. desember

Verdens verste kjøpesenter-julenisse er tilbake! Også denne gangen blir førjulstiden preget av løgner, bedrag og væpnede ran. Ja, og et ønske om en riktig god jul, da.

Les mer om filmen

Office Christmas Party

Premiere: 9. desember

Når sjefen truer med nedleggelser bestemmer filialsjefen seg for å lage tidenes beste julefest for å få inn en ettertraktet kunde og redde filialen. Festen sporer selvsagt av...

Les mer om filmen

Dette og sikkert mye mer til! Oppdatert liste over alle kommende kinofilmer finner du her. Det er også mye søtt og morsomt på vei på animasjonsfilmfronten, se stor oversikt over årets animasjonsfilmer her.

*) Med forbehold om endring av premieredatoer.