Oppdrag Dory

Barnefilmer på kino 2016

Det tegner til å bli et riktig herlig kinoår for de aller minste kinogjengerne og deres foresatte. Barnefilmene nå til dags har blitt stadig flinkere til å treffe både hovedmålgruppen og de voksne som følger dem, og 2016 er intet unntak.

 

På plakaten står blant annet en leeeenge etterlengtet Nemo-oppfølger, gjensyn med Istid-universet og både gamle og nye perler fra Studio Ghibli. For ikke å snakke om filmatseringer av nasjonalskattene våre "Dyrene i Hakkebakkeskogen" og "Snekker Andersen og Julenissen" mot slutten av året. Dette og mye mer!

 

Med forbehold om endring av premieredato.

 

Her er årets kinofilmer for de minste:

 1. Den Gode Dinosaur

  Den gode dinosaur

  Premiere: 22. januar

  Hva om asteroiden som for alltid forandret livet på Jorda bommet helt på planeten, og at de gigantiske dinosaurene aldri ble utryddet? I Pixars nye familiefilm blir vi med på en episk reise sammen med dinosauren Arlo og hans nye venn.

  Les også: Første titt på Pixars dinosauranimasjon

 2. Gråtass - gøy på landet!

  Gråtass - gøy på landet!

  Premiere: 5. febraur

  Gustav er på sommerferie på landet med familien sin. Der blir han kjent med de morsomme bøndene på nabogården; Goggen, Grynet og Gamlefar. Men den aller beste naboen er den lille traktoren Gråtass, som blir hans nye bestevenn!

  Se trailer og mer om filmen

 3. Alvin og Gjengen: I Farta

  Alvin og gjengen: I farta

  Premiere: 19. februar

  De små gnagerne er tilbake i del fire av filmserien som så langt har tjent godt over 1 milliard dollar. Kanskje ikke kritikernes favoritt, men de minste liker den.

  Blant stemmegiverne finner vi Matthew Gray Gubler, Justin Long og Jesse McCartney.

  Les også: Bakseteunderholdning for de minste

 4. Zootropolis - Dyreriket

  Zootropolis

  Premiere: 26. februar

  Byen Zootropolis er en smeltedigel der dyr fra alle miljøer og genestisk hærkomster lever sammen, og kan være seg selv. Men likevel er det ikke bare bare å være den første lille kaninen i en politistyrke full av tøffe store dyr.

  En eventyrkomedie med helt nye karakterer å bli kjent med!

  Se også: Ny trailer for Zootropolis

 5. Kung Fu Panda 3

  Kung Fu Panda 3

  Premiere: 18. mars

  De to første filmene om pandaen Po har hatt stor suksess verden over. Nå kommer den tredje i rekke, og denne gangen dukker Pos far plutselig opp.

  De to legger i vei til et hemmelig pandaparadis der de blir kjent med en rekke morsomme og sjarmerende pandaer. Men når skurken Kai pønsker ut en ond plan om å beseire alle kung fu-mestere i hele Kina, må Po gjennom sin største utfordring hittil.

  Les også: De beste Martial Arts-filmene

 6. Jungelboken

  Jungelboken

  Premiere: 15. april

  Basert på Rudyard Kiplings tidløse historier og inspirert av Disneys klassiske, animerte film, kommer nå Jungelboken i en helt ny episk og eventyrlig live-action versjon. Eventyret handler om Mowgli (Neel Sethi), som ikke lenger føler seg velkommen i jungelen når den fryktsomme tigeren Shere Khan (Idris Elba) sverger å eliminere ham.

  Trailer og mer om filmen

 7. Angry Birds

  Angry Birds

  Premiere: 13. mai

  Dette kan bli en kjempehit eller en skikkelig kalkun (hehe). Det som er sikkert er at Angry Birds-franchisen allerede er gigantisk på både mobil, spillkonsoller og PC-er. Clay Kaytis og Fergal Reilly står for regien.

  Les også: Fra dataspill til film

 8. Johnny Depp i Alice in Wonderland: Through the looking glass

  Alice Through the Looking Glass

  Premiere: 27. mai

  Vi møter igjen Mia Wasikowska som Alice, Johnny Depp er stadig Den Gale Hattemakeren og det blir gjensyn med Anne Hathaway og Helena Bonham Carter. Denne gangen må Alice reise tilbake i tid og returnere til Wonderland for å redde sin gode venn, Hattemakeren.

  Trailer og mer om filmen

 9. Den lille prinsen

  Den lille prinsen

  Premiere 27. mai

  Basert på den klassiske barneboken med samme navn, kommer en histore om vennskap mot og om å våge seg ut i det ukjente.

  Vi møter en liten jente som lever i en veldig voksen verden, men som blir introdusert for en spennende ny verden gjennom den smågale naboen Flyveren.

 10. Marnie - min hemmelige venninne

  Marnie -min hemmelige venninne

  Premiere: 6. mai

  De japanske animasjonsmestrene fra Studio Ghibli er tilbake med ny film.

  I "Marnie - min hemmelige venninne" møter vi 12 år gamle Anna er sendt på landet i sommerferien for å pleie astmaen sin. I en nydelig villa ved havet oppdager hun en merkelig jente som heter Marnie.

  Se også: Studio Ghiblis vidunderlige verden

 11. Robinson Crusoe

  Robinson Crusoe

  Premiere: 3. juni

  På en liten eksotisk øy bor Tirsdag, en utadvendt pappegøye, sammen sine rare dyrevenner i paradis. Men, Tirsdag klarer allikevel ikke slutte å drømme om å oppdage verden.

  Etter en voldsom storm våkner Tirsdag og vennene hans og finner et merkelig vesen på stranden, Robinson Crusoe. Filmen er basert på Daniel Defoes kjente roman.

 12. Kjæledyrenes hemmelige liv

  Kjæledyrenes hemmelige liv

  Premiere: 24. juni

  Hva driver egentlig kjæledyrene med når vi er borte? Det får vi svaret på i denne animasjonsfilmen, hvor hunden Max er hovedperson.

  En lovende film i en meget sterk animasjonssommer for familiefilmsegmentet!

  Se også: Topp 10 hunder på film

 13. Phantom Boy

  Phantom Boy

  Premiere: 1. juli

  Skaperne av "En katt i Paris" tar oss denne gangen med til New York, hvor vi møter Leo, 11-åringen som kan gjøre seg usynlig, akkurat som et fantom!

  Les også: Møt katten fra Paris

 14. Istid: På kollisjonskurs

  Istid: På Kollisjonskurs

  Premiere: 15. juli

  Istid-franchisen har vært en formiddabel suksess. Gjennom fire filmer har vi fulgt den forhistoriske gjengen på latterfylte eventyr, og snart er det duket for en femte.

  Filmserien har spilt inn nesten 3 milliarder dollar totalt på verdensbasis. Og mer skal det bli.

  Les også: De beste animasjonsfilmene!

 15. Ruby Barnhill i SVK

  SVK - Store Vennlige Kjempe

  Premiere: 5. august

  Selveste Steven Spielberg har regien når Roald Dahls populære bok går til filmen. Vi blir kjent med Sofie, som møter en diger kjempe, som til tross for hans litt skumle utseende, viser seg å være en godhjertet figur. Store Vennlige Kjempen er utstøtt av de andre kjempene fordi han, i motsetning til dem, ikke liker å å spise små, søte barn.

  Trailer og mer om SVK-filmen her

 16. Finding Dory

  Oppdrag Dory

  Premiere: 26. august

  Marlins bestevenn Dory, den vimsete fisken stemmegitt av Ellen DeGeneres, har hovedrollen i denne historien. Handlingen vil utspille seg et år etter "Oppdrag Nemo" på Californias sørkyst, og det vil bli gjensyn med både Marlin, Nemo, The Tank Gang og andre karakterer fra filmen fra 2003, som vant hjertene til filmkritikere og kinopublikum verden over.

  Les også: Nemo-oppfølgeren tar form

 17. Kubo og det magiske instrumentet

  Kubo og det magiske instrumentet

  Premiere: 9. september

  Kubo lever et stille liv inntil spøkelser fra fortiden dukker opp og blåser liv i en gammel feide.

  Animert perle med stemmer fra blant andre Charlize Theron, Matthew McConaughey og Rooney Mara.

  Trailer og mer om Kubo-filmen

 18. Gråtass gir gass

  Gråtass gir gass

  Premiere: 9. september

  Etter en ulykke våkner Gråtass og oppdager at han har blitt en glinsende, rød sportsbil! Det blir rally, fart og spenning når Gråtass stiller opp i billøp, men Gustav savner den gamle gode traktoren. Vil Gråtass noen sinne bli seg selv igjen?

  Trailer og mer om Gråtass gir gass

 19. Simon Hobbel Rosendahl og Gisken Armand i Gilberts grusomme hevn

  Gilberts grusomme hevn

  Premiere: 16. september

  11 år gamle Gilbert lider av ekstremt egg-allergi, noe som har ført til både mobbing og pinligheter. Når han og familien flytter, gjør han alt for å holde allergien hemmelig for de nye vennene. Problemet er bare at grenseløse tante Doris, som er barnevakt, gir han egg med vilje! Gilbert legger til slutt en vanvittig plan for å ta hevn over tanten...

  Trailer og mer om filmen

 20. Oakes Fegley i Peter og dragen

  Peter og dragen

  Premiere: 30. september

  I denne gjeninnspilllingen av Disnyes 1970-tallsklassikeren møter vi den gamle treskjærereren Mr. Meacham (Robert Redford), som har gledet lokale barn med sine historier om den voldsomme dragen i skogen i alle de år. For datteren (Bryce Dallas Howard) som jobber som skogvokger er historiene mer enn bare skrøner...

  Se også: Første titt på Pete's Dragon

 21. Storkene

  Storkene

  Premiere: 30. september

  I steden for å lever babyer, har storkene nå begynt å lever pakker for en nettbutikk. Da storken Junior ved et uhell produserer en uautorisert baby, får han det veldig travelt med å fikse situasjonen før noen oppdager den.

  Trailer og mer om filmen

 22. Asa Butterfield og Ella Purnell i Miss Peregrines Home for Peculiars

  Miss Peregrines Home for Peculiar Children

  Premiere: 7. oktober

  De litt større barna kan se frem til Tim Burtons nye film, "Miss Peregrines Home for Peculiar Children". Her blir vi ,med Jacob på en spennende reise som leder ham til de falleferdige ruinene av Miss Peregrine School for Peculiar Children. Når Jakob utforsker de forlatte soverommene og gangene, oppdager han at dets tidligere beboere var langt mer enn særegne; de eide utrolige krefter. Og de kan fortsatt være i live.

  Trailer og mer om filmen

 23. Trolls

  Trolls

  Premiere: 21. oktober

  Til høsten skal vi også få oppleve de velkjente lykketrollene på det store lerretet. I hovedrollene møter vi Poppy (Anna Kendrick) som den optimistiske lederen av Trollene, og hennes motpol, Branch (Justin Timberlake). Sammen legger de to ut på et eventyr som tar dem langt utenfor den verdenen de noensinne har kjent.

  Se trailer og mer om Trolls-filmen

 24. Min nabo Totoro

  Min nabo Totoro

  Premiere: 4. november

  I år blir det også en gledlig gjensyn med Studio Ghiblis vidunderlige "Min nabo Totoro" fra 1988 på kino. Her møter vi to søstre som flytter ut på landet sammen med faren, for å være nær deres syke mor. De to jentene stifter straks bekjentskap med vidunderlige vesener som lever i området.

  Mer om filmen her

 25. Snekker Andersen og Julenissen

  Snekker Andersen og Julenissen

  Premiere: 11. november

  Alf Prøysens sjarmerende og stemningsfulle julefortelling har gledet barn og voksne siden 1959, og er for mange selve symbolet på den norske julestemningen. Nå kommer denne julefavoritten endelig på kino, til glede for gamle og nye fans.

  Trailer og mer om filmen

 26. Sing

  Fabeldyr og hvor de er å finne

  Premiere: 18. november

  Årets lille gavepakke til små og store Harry Potter-fans, basert på boken med samme navn fra 2001.

  Vi følger eventyrene til Salamander Fisle (originalt: Newt Scamander) - som spesialiserer seg på magiske dyr og reiser rundt i trollmennenes verden for å dokumentere dem.

  Se trailer og mer om filmen

 27. Den magiske juleesken

  Syng

  Premiere: 2. desember

  Møt koalabjørnen Buster som forsøker å redde teatret sitt ved å arrangere tidenes støre sangkonkurranse.

  Filmen er fra skaperne av "Minions" og "Grusomme meg" og stemme er ved storheter som Scarlett Johansson, Seth MacFarlane og Reese Witherspoon.

  Trailer og mer om filmen

 28. Dyrene i Hakkebakkeskogen

  Den magiske juleesken

  Premiere: 2. desember 2016

  Denne danske animasjonsperlen byr på julestemning for både store og små

  Julius bor på barnehjemmet Klokkerly, og han har et helt spesielt forhold til julen. Bestyreren Alfred har nemlig fortalt at det var julenissen som kom med ham en julaften for åtte år siden...

 29. Den Gode Dinosaur

  Dyrene i Hakkebakkeskogen

  Premiere: 25. desember

  Et vidunderlig kinår for de minste rundes av med "Dyrene i Hakkebakkeskogen", basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn. Både store og små hjerter kan glede seg til å endelig møte karakterer som Mikkel Rev, Bestemor Skogmus og Klatremus Lillemann på det store lerretet.

  Trailer og mer om filmen

  Dette og sikkert mere til - se oppdatert oversikt over alle kommende kinofilmer