Huset

Skrekkfilmåret 2016

Stor oversikt over årets kinogrøss!

Kimberley Crossman i Deathgasm

Deathgasm

Premiere: 18. mars

Første film ut er en blodsprutende hysterisk splatterkomedie fra New Zealand (hvor ellers?)! Sortkledde Brodie og metallhuet Zakk finner hverandre, starter band, oppdager noen mystiske noteark som gir dem uante mengder makt og påkaller dødsguden Aeloth...puh.

Aleoth er ikke til å spøke med, for plutselig forvandles menneskene rundt dem til psykotiske, øyeutrivende mordere. De to kompisene og vennegjengen deres må stoppe ondskapen før den fortærer menneskeheten, men det skal vise seg å by på et par(!) utfordringer. Filmens soundtrack er monsterhardt og inkluderer blant annet musikk av norske black metal-band som "Emperor" og "The Wretched End".

Headbangere, skrekkgalninger og splatterfans - denne er for dere!

Se traileren her

The Boy

The Boy

Premiere: 1. april

Likte du dukkene Annabelle, Chucky og Billy? Hils på 8 år gamle Brahms! Til tross for at han mangler et bankende hjerte i sin iskalde porselenskropp, bør man være nøye med å følge hans strenge regler - hvis ikke kan det bli riktig så uhyggelig. Det får den unge amerikanske barnepiken, Greta, erfare når hun ankommer ekteparet Heelshires herskapshus for å passe deres noe spesielle ehm..sønn.

Se traileren her

Huset

Huset

Premiere: 15. april

Reinert Kiil står bak årets norske bidrag til skrekksjangeren. "Huset" er en spøkelsesfilm satt til 1940-tallet og andre verdenskrig, hvor vi følger to tyske soldater og deres norske fange. De tre befinner seg i det ugjestmilde norske vinter-isødet da de får øye på en varmende redning i det fjerne - et hus. Vel, det som ved første øyekast virker som et kjærkomment pust i bakken, skal snart vise seg å være noe helt annet...Velkommen inn!

Se teaser her

Kirby Bliss Blanton i The Green Inferno

The Green Inferno

Premiere: 6. mai

Endelig maimåned og lysere tider, men ikke på kinolerretet! Hostel-regissøren Eli Roth er tilbake med en slafsende splatterkannibal-film. Jepp, du leste riktig - en splatterkannibalhorror-film (hurra!). Handlingen er som følger; en gruppe unge aktivister reiser til Amazonas for gjøre en hederlig innsats for regnskogen, men finner fort ut at de ikke er alene i de grønne omgivelsene. Her slipper ingen unna med gode gjerninger ustraffet...

Se trailer her

The Conjuring

The Conjuring 2

Premiere: 8. juni

Ah sommer, redsel, død og demonutdrivelse -"The Conjuring 2" er lett årets skrekkhøydepunkt!

Dette er den etterlengtede oppfølgeren til "The Conjuring", filmen som skremte vettet av oss i 2013. Skrekkekspert James Wan står igjen for regien, og Patrick Wilson og Vera Fermiga gjenopptar rollene som ekteparet Ed og Lorraine Waren, som på ny skal fordrive onde ånder. Wan er ikke kjent for å ta hensyn til sitt publikum når det gjelder helse og sinn, så det er bare å stålsette seg. Det bør nevnes at traileren i seg selv er nok til å skade nattesøvnen i flere uker...

Se trailer her

Elle Fanning i The Neon Demon

The Neon Demon

Premiere: 10. juni

Fra regissør Nicolas Winding Refn, mannen bak kultfilmen "Drive", kommer horrorthrilleren "The Neon Demon". Refn kan sin filmkunst, så denne har vi stor tro på! Ungjenta Jesse (Elle Fanning) flytter til Los Angeles for å prøve lykken som modell. Miljøet som møter henne er besatt av ungdommelig skjønnhet, og noen av kvinnene vil gjøre alt for å få det- inkludert å ta fra de unge...

Les mer om filmen her

Martyrs

Martyrs

Premiere: 24. juni

"Martyrs" er en nyinnspilling av den franske ekstrem-kultfilmen fra 2008, og forteller historien om Lucie som rømte fra sine kidnappere som liten. Flere år senere vender hun og ei venninne tilbake for å hevne seg på menneskene som skadet henne. Hevnen fører hemmeligheter mørkere enn de noen gang kunne forestilt seg til overflaten.

Denne er definitivt kun for de mest herda horrorfansene!

Les mer om filmen her

The Purge 3

The Purge 3

Kommer ikke på norske kinoer

En annen sommergodbit er "The Purge: Election Year", oppfølgeren til "The Purge" (2013) og "The Purge: Anarchy" (2014). James DeMonaco, mannen bak de to første kapitlene i serien, er tilbake som regissør, og Frank Grillo gjenopptar hovedrollen som Sergeant Leo Barnes. Handlingen finner sted to år etter den fatale Purge-natten hvor Barnes valgte å spare livet til sin sønns morder. I dag arbeider han for å stanse Purge for godt, men slipper (som dere nok allerede har gjettet) ikke unna en siste horrornatt.

I tolv lange timer er all kriminalitet lovlig, så...hvem vil overleve?

Se trailer her

Lights Out

Lights Out

Premiere: 22. juli

Vi har alle, på et eller annet tidspunkt i livet, registrert den litt småekle følelsen i kroppen når lyset slukkes og mørket omgir oss helt. Med tap av syn mister vi både oversikt og kontroll. Hva om noe(n) vi ikke kan se betrakter oss? Eller enda verre - tar tak i oss?

I "Lights Out" hjemsøkes en kvinne av nettop dette - en skapning som kun vises når lysene slukkes. Denne filmen har vi nylig fått øynene opp for, og foreløpig holder James Wan og resten av produksjonen kortene tett til brystet. Filmen regisseres av David F. Sandberg og er basert på hans kortfilm med samme tittel fra 2013.

Er du ikke mørkredd fra før, blir du det nok etter å ha sett denne...

Se trailer her

Anya Taylor-Joy og Kate Mara i Morgan

Morgan

Premiere: 9. september

Regissørlegenden Ridley Scotts yngste sønn, Luke Scott, står for regien av scifi-skrekktrilleren "Morgan"- som er hans aller første langfilm. Vi følger risikokonsulenten Lee Weathers (Kate Mara) til et avsidesliggende, topphemmelig anlegg hvor hun skal undersøke og evaluere en grusom ulykke. Hun oppdager der at hendelsen har blitt utløst av et tilsynelatende uskyldig "menneske", som viser seg å kunne være både en unik ressurs- og en uberegnelig trussel. Trailerens gufne atmosfære lokker og skuespillerne er både sterke og spennende. Vi krysser fingrene for denne!

Se trailer her

Stephen Lang i Don't Breathe

Don't Breathe

Premiere: 30. september

Helt på tampen av sommeren serverer "Evil Dead"-regissør Fede Alvarez oss skrekkhorrorfilmen "Don't Breathe" (Tidligere kalt "The Man in the Dark"). Filmen har allerede høstet glimrende anmeldelser, så alt later til at vi har en intens og brutal opplevelse i vente (hurra!). I korte trekk går handlingen som følger: En gruppe tenåringen bryter seg inn i en blind manns hjem med planer om å begå den perfekte kriminelle handlingen, og vel...så feil kan man ta!

Se trailer her

Sennia Nanua i The Girl with All the Gifts

The Girl with All the Gifts

Premiere: 30. september

Denne britiske post-apokalyptiske sci-fi horrorthrilleren (puh) er regissert av Colm McCarthy, og manuset er basert på M.R Careys novelle med samme tittel. Handlingen foregår i en dystopisk framtid hvor store deler av menneskeheten er utryddet etter den dødelige soppinfeksjonen Ophiocordyceps unilateralis, også kalt Zombie sopp. De infiserte, "Hungries", mister sine mentale evner og nærer på friske menneskers kjøtt og blod. Blant de få overlevende, følger vi en forsker, en lærer og to soldater som med hjelp fra en helt spesiell jente, forsøker å overleve i det kollapsede samfunnet.

Se trailer her

Blair Witch

Blair Witch

Premiere: 28. oktober

Sommeren 2016 fikk vi vite at skaperne bak den kommende skrekkfilmen "The Woods" hadde lurt oss alle. Under årets Comic-Con kunne de nemlig avsløre at "The Woods" byttet navn til "Blair Witch"- og ja, er oppfølgeren til kultfilmen "The Blair Witch Project" fra 1999. Surprise! Plottet går som følger; "Etter å ha funnet en mystisk video som viser søsterens erfaringer i den forbannede skogen til Blair-heksa, drar Bane og noen venner ut i skogen for å lete etter henne." Som du sannsynligvis allerede har skjønt, er det ikke lagt opp til en spesielt trivelig campingtur her. Skogen er tilbake. Heksa er tilbake. De vettskremte ungdommene er tilbake...i hvert fall for en stund.

Se trailer her

Det fremmede

Det fremmede

Premiere: 28. oktober

Regissør og manusforfatter Amat Escalante har alltid sett på de mørke sidene ved det meksikanske samfunnet i sine filmer. I "Det fremmede" blander han inn sci-fi og horror-elementer i en ellers realistisk fortelling. Handlingen følger en familie som møter ei jente som har opplevd noe grusomt i skogen utenfor byen. Til tross for at hun er skadet, vil hun tilbake til det. Det er noe som er umulig å stå i mot- et vesen som enten kan være løsningen eller slutten på alt. "Det fremmede" var en av de mest omdiskuterte filmene på Venezia filmfestival, hvor Escalante vant prisen for beste regi. Anmelderne trekker sammenlikninger til Lars von Trier og David Lynch, og beskriver filmen som pirrende og uhyggelig.

Se teaser

Ouija 2

Ouija: Origin of Evil

Premiere: Kommer ikke på kino

Ouijabrettets kraft er ikke til å spøke med. I oktober dukker oppfølgeren til "Ouija" (2014) opp for å spre ondskap på ny. Denne gangen befinner vi oss i Los Angeles i 1967, hvor en enke og hennes to døtre livnærer seg av holde falske åndelige seanser. Under en av seansene begår de et fatalt feilsteg og inviterer grusomme krefter inn i hjemmet. Når den yngste datteren bli besatt av en demon, må den vesle familien konfrontere sine verste mareritt for å redde henne- og sende hennes besitter tilbake til den andre siden... Tør vi håpe på at oppfølgeren blir bedre enn originalen tro?

Se trailer her

Cosmina Stratan og Ellen Dorrit Petersen i Shelley

Shelley

Premiere: 28. oktober

Rett før Halloween dukker vår egen skrekkskuespillerinne, Ellen Dorrit Petersen (Villmark 2), opp på kinolerretene for å gi oss kuldegufs nedover ryggraden. I denne tyske grøsseren møter vi paret Louise (Dorrit Petersen) og Caspar som har et sterkt ønske å bli foreldre, men Louise kan ikke få barn. Louise inngår en pakt med deres rumenske hushjelp, Elena, om at hun skal bære frem barnet, men ting går mildt sagt ikke som planlagt...

Se trailer her

Train to Busan

Train to Busan

Premiere: 4. november

YES! Jeg må bare få uttrykke min glede over at filmen som blir referert til som "Årets store zombie-sensasjon!" får norsk kinodistribusjon! Sør Koreanske "Train to Busan" har allerede høstet strålende anmeldelser og kan skilte med en kritikerscore på hele 96 prosent hos nettstedet Rotten Tomatoes. Skrekkthrilleren følger en far og hans datter som blir fanget på et tog under et massivt Zombie-utbrudd i Sør Korea. Toget er på vei fra hovedstaden Seoul til Busan- den siste trygge byen etter at det uidentifiserte zombie-viruset rammet Korea. Alle kan potensielt være infisert, og blant de vettskremte passasjerene ombord sprer mistanker seg som ild i tørt gress. Vil de rekke frem i tide?

Se trailer her

Evolution

Evolution

Premiere: 9. desember

10 år gamle Nicolas bor sammen med moren sin på en avsidesliggende øy, i en landsby kun befolket av kvinner og unge gutter. På sykehuset, beliggende på klippen over havet, gjennomgår guttene merkelige medisinsk behandlinger, men Nicolas er den eneste som undrer seg. Han merker at moren lyver for ham, og er fast bestemt på å finne ut hva hun bedriver med de andre kvinnene om natten, på stranden. Det han oppdager er starten på et mareritt han hjelpeløs trekkes inn i. Men så får han en uventet alliert i Stella, en ung sykepleier.

Se trailer her

Rings

Rings

Premiere: 11. novemeber (Flyttet til 03. februar 2017)

Utnytt de neste månedene, for fra 28. oktober har du kun syv dager igjen å leve... "Rings" er den tredje i den amerikanske filmserien basert på det som sies å være Japans skumleste skrekkfilm, "Ringu". Denne gangen avsløres hva som egentlig skjedde i årene før den berømte videokasetten ble til - og hvordan Samaras hvileløse tilværelse startet. Du har savnet henne, har du ikke?

Se trailer her