Påskefilmene 2016

Her er årets påskefilmer

Disse filmene kan du se på kino i påsken.

Påsken er rett rundt hjørnet, og som vanlig dukker det opp en mengde filmnyheter på kino. Her er det noe å velge i for alle typer filmelskere - enten du vil le, gråte, skrike eller kjenne hjertet banke av spenning.

Her er vår guide til påskefilmene på kino:

- ACTION -

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman: Dawn of Justice

Premiere: 23. mars

Sjanger: Action/Eventyr/Fantasy

Se trailer og kjøp billetter her

Batman drar fra Gotham til Metropolis for å konfrontere Supermann, men samtidig dukker det opp en ny, massiv trussel mot menneskeheten. Så hva slags superhelt trenger egentlig verden? En halvgud med overnaturlige evner- eller en selvoppnevnt moderne redningsmann?

Zoë Kravitz, Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Maggie Q og Miles Teller i Allegiant

Divergent-serien: Allegiant

Premiere: 16. mars

Sjanger: Action

Se trailer og kjøp billetter her

Det nærmer seg et år siden vi sist traff på Tris, Four og Peter, og nå er endelig den tredje filmen fra Divergent-universet her. Denne gangen forlater Tris (Shailene Woodley) og Four (Theo James) Chicago-området til fordel for en ny og langt farligere verden på den andre siden av muren. Sjokkerende nye sannheter avsløres, og de to innser at tidligere oppdagelser blir meningsløse...

Joseph Fiennes i Risen

Risen

Premiere: 18. mars

Sjanger: Action/Drama

Se trailer og kjøp billetter her

Den mektige romerske offiseren Clavius (Joseph Fiennes) får i oppgave av Pontius Pilatus å undersøke hva som skjedde med Jesus etter korsfestelsen. Ryktene om oppstandelsen må stoppes før det allerede gryende opprøret bryter ut for fullt i Jerusalem.

På kino for de som liker litt fart og spenning, går også Sci-fi-thrilleren "10 Cloverfield Lane", den populære superheltfilmern "Deadpool" og den norske storfilmen "Birkebeinerne".

- DRAMA -

Marte Germaine Christensen i Det som en gang var

Det som en gang var

Premiere: 18. mars

Sjanger: Drama

Se trailer og kjøp billetter her

"Det som en gang var" er skrevet og regssert av Patrik Syversen, mannen bak filmer som "Rovdyr" og "Hjelp, vi er i filmbransjen". Filmen handler om hvordan selv de beste venner kan vokse fra hverandre- og man skal klore seg fast eller tørre å slippe taket. I hovedrollene finner vi Marte Germaine Christensen, Silje Storstein, Benjamin Helstad og Tobias Santelmann.

Cate Blanchett og Christian Bale i Knight of Cups

Knight of Cups

Premiere: 18. mars

Sjanger: Drama/Romantikk

Se trailer og kjøp billetter her

I Terrence Malicks "Knight of Cups" møter vi suksessavgengige Rick (Christian Bale), en Hollywoodslave som er lett å kjede. Livet er usigelig tomt og i en desperat søken etter "det ekte" må Rick velge hvilken vei han skal ta videre. Vil han finne sin egen vei? I tillegg til Bale, møter vi blant annet stjerner som Natalie Portman, Cate Blanchett og Antonio Banderas i hovedrollene.

Julia Roberts, Nicole Kidman og Chiwetel Ejiofor i Secret in Their Eyes

Secret in Their Eyes

Premiere: 18. mars

Sjanger: Krim/Drama

Se trailer og kjøp billetter her

Denne storslagne thrilleren er en nyinnspilling av argentinske "El secreto de sus ojos" som vant Oscar for beste fremmedspråkelige film i 2010. Statsadvokaten Claire (Nicole Kidman) og FBI-agentene Ray (Chiwetel Ejiofor) og Jess (Julia Roberts), får en grufull beskjed om at Jess tenåringsdatter er funnet brutalt myrdet. 13 år senere oppdager Ray et spor som kan løse saken, men er ikke forberedt på Jess inderlige ønske om hevn...

Det florerer av gode dramafilmer på kino om dagen, med blant andre årets Oscarvinner for beste film "Spotlight", hjerteskjærende "Room" og fengslende "Carol" på menyen.

- KOMEDIE -

Bare tjue

Bare tjue

Premiere: 18. mars

Sjanger: Drama/Komedie

Se trailer og kjøp billetter her

Den danske livsnyteren Simon reiser til sin fars hjemland, Norge, for å takle sine foreldres bortgang- og for å flytte sammen med sin norske kjæreste, Ida. Det hele går derimot ikke etter Simons plan når Ida blir gravid etter en kveld på fylla. Vi følger Simon og kompisene gjennom en norsk sommer hvor forviklingene står i kø- og hvor tre gutter må ta valg som vil endre livene deres for alltid.

Mitt store fete greske bryllup

Mitt store fete greske bryllup 2

Premiere: 23. mars

Sjanger: Komedie

Se trailer og kjøp billetter

Den livlige familien Portokalos er endelig tilbake! Toula er lykkelig gift med Ian, men hverdagen sliter på romantikken. Familien blander seg fortsatt inn i til stadighet, og som ikke det var nok sliter paret med en opprørsk tenåring i huset. I sentrum av dette står nok et gresk bryllup på tapeten-enda større og fetere enn sist.

Kimberley Crossman i Deathgasm

Deathgasm

Premiere: 18. mars

Sjanger: Grøsser/Komedie/Skrekk

Se trailer og kjøp billetter her

En komedie av det mer skrekkelige slaget, hvor vi møter sortkledde Brodie og metallhuet Zakk som starter band og oppdager noen mystiske noteark. Disse gir dem uante mengder makt og påkaller dødsguden Aeloth. Og Aleoth er ikke til å spøke med...

På kino går også den kritikerroste norske asylkomedien "Welcome to Norway!", den romantiske komedien "How to Be Single" og "Grimsby" med Sacha Baron Cohen.

- FOR DE MINSTE -

Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3

Premiere: 18. mars

Sjanger: Animasjon/Eventyr/Familie/Komedie

Se trailer og kjøp billetter her

Pandaen Po og de Fantastiske Fem er tilbake, og Pos eventyr på veien mot å bli en ekte dragekriger fortsetter. Tiden har kommet for å forlate epoken som elev- og bli lærer og en ekte Kung Fu-mester. Det viser seg derimot at veien byr på et par utfordringer- hvor en av dem er av den overnaturlige sorten.

Små kinovenner kan også se de populære animasjonsfilmene "Zooptropolis" og "Alvin og gjengen: I farta" og den nye filmen om den trivelige traktoren Gråtass i "Gråtass - gøy på landet!"

Hele kinoprogrammet finner du her