Dakota Johnson i Fifty Shades of Grey

Blir dette Norges Fifty Shades?

Søker norske skuespillere til erotisk millionsatsning.

Innspillingen av storsatsningen, som tegner til å bli Norges svar på storsuksessen "Fifty Shades of Grey", nærmer seg og etter det Filmweb forstår er produksjonsselskapet på jakt etter nye ansikter til å bekle hovedrollene.

Filmen har fått overraskende stor pengestøtte fra Norsk Filminstitutt (NFI), hele 15 millioner kroner, blant annet på grunn av sitt valg av å kjøre dialogen på nynorsk. Dette er godt nytt for Noregs Mållag, som har bidratt i finansieringen av manusutviklingen med sin tildelingspott Nynorsk multimedialt støttefond.

Positiv til erotikk på kino

Tildelingsstøtten ble gitt på grunnlag av suksessen til andre norske sjangerfilmer som "Børning" og "Bølgen", som begge hadde bred publikumsappell. Leder i Norske filmdistributørers forening, Agnethe Buus Jensen, roser NFIs bevilgning til prosjektet:

- Vi har sett at subsjangre som bilfilm og katastrofefilm fint kan overføres til norsk, og jeg tror kinomarkedet i Norge er modent for erotikk også.

"Bølgen" og "Børning" høstet gode kritikker og oppnådde sterke besøkstall på kino til tross for at mange var skeptiske til hvorvidt de kunne konkurrere med blockbustere som "Fast & Furious"-filmene. Som kjent gjorde "Fifty Shades of Grey" det sterkt på kino i Norge med over 320.000 besøk.

Dakota Johnson og Jamie Dornan i Fifty Shades of Grey

Søker dominant kvinne

Eckerbom Casting starter med åpne auditions neste uke, og ønsker å komme i kontakt med kandidater som passer til beskrivelsene under.

* Mann i alderen 18 - 28 år, spedbygd med nordisk utseende som behersker dialekt
* Kvinne i alderen 35 - 55 med naturlige former som behersker dialekt

* Kvinnelige statister i alle aldre

Filmen, som har arbeidstittelen "Femti raude rubinar", er løst basert på Agnar Mykles bøker om Ask Burlefot. Vi følger historien til en ung students erotiske oppdagelser inntil han møter den eldre og mer erfarne morsskikkelsen Gerd.

Er du eller noen du kjenner Norges svar på Christian Grey eller Anastasia Steele? Send en mail til desk@filmweb.no for å motta søknadsskjema.

Filmen har planlagt premiere 1. april 2017, mens "Fifty Shades Darker" kommer på kino 10. februar 2017.

Les mer om "Femti raude rubinar" her

...eller forresten... A P R I L S N A R R ! Hihihi :)