Vebjørn Enger

Han skal spille Espen Askeladd

Det norske eventyr-arvesølvet, med Espen Askeladd i hovedrollen, går til filmen. Rollen som den aldri rådville helten har Vebjørn Enger fått.

Vebjørn Enger dukket opp som skuespiller og hovedrolleinnehaver i filmen "Kompani Orheim" i 2012. På Filmweb heter det seg at han ikke hadde noen skuespillererfaring før han gikk på audition til filmen.

Vebjørn Enger i Kompani Orheim
Vebjørn Enger i Kompani Orheim

Nå har han fått en ny, stor rolle. Når det nærmer seg innspilling av den norske storfilmen "Askeladden – I Dovregubbens hall", er det klart at Stavanger-gutten skal spille helten i filmen som produseres av Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg. Mandag blir det også klart hvem som skal spille Per, Pål og prinsessa.

Eventyrfilmen baserer seg på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger og skal ta oss med tilbake til et Norge for lenge, lenge siden.

Handlingen vil sentrere rundt den fattige bondesønnen Espen Askeladd, som begir seg ut for å redde kongerikets prinsesse. "Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben, et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe", heter det i en pressemelding.

Regissør Mikkel Brænne Sandemose
Regissør Mikkel Brænne Sandemose

Regissør Mikkel Sandemose debuterte som spillefilmregissør med "Fritt Vilt III" i 2010, og fulgte opp med "Gåten Ragnarok" i 2013.

"Askeladden – i Dovregubbens hall" får kinopremiere høsten 2017.