Alexander Skarsgård i The Legend of Tarzan

Sommerens storfilmer 2016

Stor guide til årets sommerfilmer!

Årets sommerfilmer er rett rundt hjørnet, og på plakaten finnes noe for enhver smak. Her står både sinte fugler, spillfigurer, onde ånder og menn i bar overkropp parat for å underholde solbrente nordmenn når UV-stråler og softis blir et strev!

Se hele kommerlista her

Her er sommerens kinohøydepunkter:
Med forbehold om endring av premieredato.

MAI:

X-Men: The Apocalypse

X-Men: Apocalypse

Premiere: 20. mai

Etter den kritikerrose suksessen "Days of Future Past", returnerer regissør Brian Singer nå med den niende filmen i X-Men-serien. Denne gangen står Raven, Professor X og resten av teamet overfor den første og mest kraftfulle mutanten i Marvels X-Men-univers; Apocalypse.

Se traileren her

Johnny Depp og Mia Wasikowska i Alice Through the looking glass

Alice Through the looking glass

Premiere: 25. mai

Gjør deg klar for et gjensyn med de helsprø karakterene i fargerike Eventyrland, når Alice (Mia Wasikowska) reiser tilbake i tid for å redde Den gale hattemakerens liv. Filmen er basert på barneboken Gjennom speilet av Lewis Carroll, og er oppfølgeren til publikumssuksessen "Alice in Wonderland" fra 2010.

Se traileren her

Warcraft

Warcraft

Premiere: 27. mai

For verdens spilltilhengere kan ikke 27. mai komme fort nok. Filmen er basert på spillselskapet Blizzard Entertainments populære Warcraft-univers, som blant annet inkluderer verdens største nettbaserte multiplayerspill, World of Warcraft (WoW). Det er over 6 år siden vi først meldte at det skulle bli film av det populære universet, og nå skjer det altså endelig. Blizzard er kjent for å ha skyhøye kvalitetskrav og har i følge ryktene vært tett på filmproduksjonen for å kvalitetssikre alle ledd.

Se traileren her

JUNI:

Emilia Clarke og Sam Claflin i Et helt halvt år

Et helt halvt år

Premiere: 3. juni

Gjør deg klar for en tårvår kinoopplevelse! Jojo Moyes bestselgende roman Et helt halvt år (Me Before You på engelsk) har fått lesere over hele verden til å heie på det tilsynelatende umulige forholdet mellom småbyjenta Louisa og den velstående, men paralyserte, William Traynor. I juni kommer filmversjonen, og hovedrollene bekles da av Emilia Clarke (Game of Thrones, Terminator Genisys) og Sam Claflin (Hunger Games, Love, Rosie).

Se traileren her

Vera Farmiga i The Conjuring 2

The Conjuring 2

Premiere: 8. juni

Dette er den etterlengtede oppfølgeren til "The Conjuring", filmen som skremte vettet av oss i 2013. Skrekkekspert James Wan står igjen for regien, og Patrick Wilson og Vera Fermiga gjenopptar rollene som ekteparet Ed og Lorraine Waren, som på ny skal fordrive onde ånder. Wan er ikke kjent for å ta hensyn til sitt publikum når det gjelder helse og sinn, så her er det bare å stålsette seg...

Se traileren her

Kjæledyrenes hemmelige liv

Kjæledyrenes hemmelige liv

Premiere: 24. juni

Tror du at du vet hva kjæledyret ditt gjør mens du er borte? I denne animasjonskomedien møter vi hunden Max som får livet som bortskjemt kjæledyr snudd på hodet når eieren Katie tar med seg en kranglete blandingsrase ved navn Duke hjem. De innser derimot kjapt at de må legge glefsinga bak seg, for utenfor leiligheten truer en hjemløs og illsint kanin.

Se traileren her

JULI:

Independence Day: Resurgence

Independence Day: Resurgence

Premiere: 1. juli

Roland Emmerich regisserte i 1996 katastrofefilmen "Independence Day", en av tidenes største kinosuksesser, med Will Smith i hovedrollen. I 2016, 20 år etter den første filmen, er Emmerich tilbake med den storslåtte oppfølgeren "Independence Day: Resurgence". Nasjonen på jorda har kommet seg på beina etter angrepet i 96 og opprettet et enormt forsvarsprogram for å beskytte planeten. Til tross for dette viser det seg at romvesenene klarte å sende et nødsignal før de ble endelig slått, og massive romskip er atter på vei til jorda for å utslette menneskeheten.

Se traileren her

Margot Robbie og Alexander Skarsgår i The Legend of Tarzan

The Legend of Tarzan

Premiere: 8. juli

Fra Harry Potter-regissøren David Yates kommer storfilmen "The Legend of Tarzan". Svenske Alexander Skarsgård spiller hovedrollen som apenes konge- og australske Margot Robbie (The Wolf of Wall Street) spiller Jane. I tillegg er navn som Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, John Hurt, Jim Broadbent og Christoph Waltz med på å styrke rollelista ytterligere. Ikke bare ser filmen ut til å være et visuelt mesterverk, den ser også ut til å fortelle en fantastisk historie. Vi gleder oss i hjel!

Se traileren her

Istid: På Kollisjonskurs

Istid: På Kollisjonskurs

Premiere: 15. juli

Jippi! Endelig skal vi få være med Sid, Manny, Diego og resten av gjengen på et nytt eventyr, og heller ikke denne gangen lar utfordringene vente på seg. Scrats evigvarende jakt på eikenøtta slynger ham nemlig ut i verdensrommet, og konsekvensene blir kooosmiske...

Se traileren her

Leslie Jones, Melissa McCarthy, Kristen Wiig og Kate McKinnon i Ghostbusters

Ghostbusters

Premiere: 22. juli

Det populære universet er tilbake i moderne drakt, med blant andre Melissa McCarthy og Kristen Wiig som spøkelsesjegere. Så- hvem skal du ringe når det spøker?

Se traileren her

Zachary Quinto i Star Trek Beyond

Star Trek Beyond

Premiere: 22. juli

Ble du ikke mettet på sci-fi etter "Independence Day: Resurgence", kan du glede deg til "Star Trek Beyond" samme måned. Filmen er oppfølgeren til "Star Trek" (2009) og "Star Trek Into Darkness" (2013), og er den trettende i Star Trek-serien. Vi følger U.S.S Enterprise, Kaptein James T. Kirk og mannskapet hans på nok et nervepirrende eventyr gjennom tid og rom.

Se traileren her

AUGUST:

SVK- Store Vennlige Kjempe

SVK-Store Vennlige Kjempe

Premiere: 5. august

Selveste Steven Spielberg står for filmatiseringen av Roald Dahls fantastiske fortelling om Store Vennlige Kjempe . SVK spilles av Oscarvinneren Mark Rylance og i rollen som kjempens vesle menneskevenninne Sophie, finner vi den tolv år gamle nykommeren Ruby Barnhill. Vi krysser fingrene for at denne blir akkurat så magisk som vi håper på!

Se traileren her

Suicide Squad

Suicide Squad

Premiere: 5. august

Forventningene til David Ayers antiheltfilm "Suicide Squad" har ikke akkurat sunket i løpet av vinter- og vårmånedene ! Filmen er basert på en tegneserie av John Ostrander, og er den tredje i DC Comics filmunivers, etter "Man of Steel" (2013) og "Batman v Superman: Dawn of Justice" (2016). Rollene spilles av Hollywoodnavn som Will Smith, Jared Leto og Margot Robbie, og følger en gruppe superskurker som er tar hemmelige, livsfarlige oppdrag for styresmaktene i bytte mot kortere fengselsstraffer.

Se traileren her

Oppdrag Dory

Oppdrag Dory

Premiere: 26. august

Nesten 700 000 nordmenn fikk med seg "Oppdrag Nemo" på kino i 2003, og etter mye venting er regissør Andrew Stanton endelig klar med film nummer to fra livet under havoverflaten. Denne gangen husker plutselig Dory at hun har en familie, og veien hun må ta for å finne dem skal vise seg å by på uttallige utfordringer, overraskelser og ikke minst rare karakterer . Vil hun finne igjen foreldrene sine, tro?

Se traileren her

Løvekvinnen

Løvekvinnen

Premiere: 26. august

Helt på tampen av sommeren dukker en norsk storsatsing opp på landets kinolerreter. "Løvekvinnen" er en gripende historie bygget på Erik Fosnes Hansens internasjonale bestselger med samme tittel, og har stjerneskuespillere som Rolf Lassgård, Rolf Kristian Larsen, Lisa Loven Kongsli og Kåre Conradi med på laget. En vinternatt i 1912 kommer Eva Artcander til verden. Hennes mor dør i barsel og faren, Gustav, sitter igjen med et barn helt ulikt noe man har sett før...

Se traileren her

Dette og mye mer! Se hele kommerlista her