Neel Sethi i Jungelboken

Anmelderne i ekstase over nye Jungelboken

Mowgli, Baloo og Bagheera er tilbake i et visuelt slående, teknisk imponerende og ektefølt eventyr.

Både skepsisen og fallhøyden var stor da det ble annonsert at Rudyard Kiplings høyt elskede barnebok fra 1894, som allerede har en høyt elsket tegnefilmversjon, skulle bringes til det store lerretet. I live action.

Fra Disneys magiske klassisker "Jungelboken" (1967)
Fra Disneys magiske klassisker "Jungelboken" (1967)

Skal vi tro utenlandske filmkritikere innfrir premiereklare "Jungelboken" så det holder. I skrivende stund har filmen 100 % på RottenTomatoes og 74 % hos Metacritic.

Varietys Andrew Barker er mektig imponert over de visuelle effektene, detaljrikdommen og nivået på det digitale håndverket og kan nesten ikke tro at de snakkende CGI-dyrene ikke er ekte. Som Alonso Duralde (The Wrap) så fint sier, så tilfredsstilles både øyet og hjertet:

"The Visual Trickery satisfies both the eyes and the emotions."

Todd McCarthy fra The Hollywood Reporter gir også tomlene opp og summerer det hele opp som:

"Visually stunning and entirely engaging."
Neel Sethi i "Jungelboken" anno 2016
Neel Sethi i "Jungelboken" anno 2016

Hele filmen er spilt inn i en 12 etasjers bygning i Los Angeles og det eneste mennesket som beveger seg foran kameraet er lille Mowgli, spilt av Neel Sethi. Resten av karakterene er CGI-dyr, stemmegitt av storheter som Bill Murray (bjørnen Baloo), Ben Kingsley (panteren Bagheera), Idriss Elba (tigeren Shere Khan) og Scarlett Johansson (slangen Kaa).

Se klipp: Regissør og skuespillere forteller om filmen

Regien er ved Jon Farvreau, kjent for Iron Man-filmene, og premieren 15. april. Filmen kommer i både 3D og 2D, samt med Atmos-lyd på enkelte kinoer - billetter finner du her.