Paula Patton i Warcraft

8 nye filmuniverser + mange spennende oppfølgere

Fra jungelens dyp til Azeroth - disse filmuniversene gleder vi oss til å nyte på kino. 

Sommermånedene er høytid for Hollywoods blockbustere og fra mai til august får vi servert den ene storfilmen etter den andre. Her står både kjente karakterer og spennende nykommere i kø for å underholde oss. Her er følger et knippe filmer vi gleder oss litt ekstra til å nyte i kinomørket:

Warcraft

Warcraft

Premiere 27. mai

Universet er kjent, men aldri før har vi sett den superpopulære spillverdenen med tilhørende karakterer brettet ut på kinolerretet i all sin prakt. Og praktfullt blir det, om filmen lever opp til den første fengslende traileren, som bygde opp en forventning som bare har økt på, blant annet takket være denne heftige traileren som nylig ble sluppet. Vi har også stor tro på filmens regissør Duncan Jones (sønnen til David Bowie, RIP), som tidligere har levert filmgodbiter som "Source Code" og "Moon".

Emilia Clarke og Sam Claflin i Et helt halvt år

Et helt halvt år

Premiere 3. juni

Prøv å se denne traileren uten å bli beveget, uten å kjenne at det røsker littegrann i hjertet og tårekanalene. I filmatiseringen av suksessromanen til Jojo Moyes møter vi Emilia Clarke i en ganske så annerledes rolle enn den hun ble verdenskjent for. Ingen kjølige dragedronningfakter her, men en sprudlende sjarmerende Louisa som så mange kjenner fra bøkenes verden. I rollen som Will møter vi Sam Claflin, som ser ut til å kle rollen meget godt.

Elle Fanning i The Neon Demon

The Neon Demon

Premiere: 10. juni

Vi elsket "Drive", den ble faktisk vår favoritt i det sterke kinoåret 2011, og vi gleder oss stort til Nicolas Winding Refns nye film, som omtales som en skrekkthriller. Den første traileren kom for kort tid siden og avslørte at vi kan forvente oss kul, drømmende elektroniks musikk, grøssende stemning og et grufullt men vakkert univers. I rollene møter vi Elle Fanning, Christina Hendricks og Jena Malone.

Kjæledyrenes hemmelige liv

Kjæledyrenes hemmelige liv

Premiere 24. juni

Hva driver egentlig kjæledyrene med når vi er borte? Det får vi svaret på i denne animasjonsfilmen, som tegner til å bli en svært morsom film og en av de store titlene i en meget sterk animasjonssommer. Vi møter herlig kobbel av karakterer, blant annet hunden Max som vi tipper blir en het kandidat for denne lista: Topp 10 hunder på film

The Legend of Tarzan

The Legend of Tarzan

Premiere 8. juli

Vi kjenner Tarzan godt fra før, men vi kjenner han ikke i 3D på det store lerretet, ei heller med blonde lokker signert Alexander Skarsgård. Den første traileren tok pusten fra oss. Nå teller vi ned dagene til vi kan bli med inn i jungelens dyp sammen med Tarzan og Jane, som for øvrig spilles av superaktuelle, dyktige Margot Robbie.

Viggo Mortensen i Captain Fantastic

Captain Fantastic

Premiere 5. august

Nei, Captain Fantastic er ikke en ny superhelt. Eller jo, på sett og vis. I denne indieperlen møter vi en far (Viggo Mortensen) som skaper sitt eget paradis for barna ute i villmarken, helt adskilt fra omverdenen. Men når en begravelse bringer den lykkelige familien til sivilisasjonen, konfronteres de med virkeligheten. Se den fine traileren her.

Jare Leto som Jokeren i Suicide Squad

Suicide Squad

Premiere 5. august

Apropos superhelter. I denne filmen er det deres motsatser som får herje. Superskurkene rekrutteres av myndighetene til å utføre hemmelige, svært farlige oppdrag, i bytte mot benådning i denne filmen som etter traileren å dømme er fylt av herlig galskap. Det sies at hele filmcrewet stoppet opp for å se på hver gang Jared Leto troppet opp på settet med sin nye versjon Jokeren.

Ruby Barnhill i SVK

SVK - Store Vennlige Kjempe

Premiere 5. august

Sist, men ikke minst, gleder vi oss til å forsvinne inn i Roald Dahls vidunderlig fantasifulle verden. I Steven Spielbergs trygge regi får vi historien om den snille kjempen som blir utstøtt fra de andre kjempene fordi han ikke vil spise søte små barn. Britisk humor og nostalgi får Hollywoodske dimensjoner i filmens magiske trailer og vi gleder oss til fortsettelsen.

Oppfølgerbonanza

Oppfølgere og viderefortellinger kommer stadig som perler på en snor og det blir gjensyn med en rekke gamle kjenninger i kinomånedene fremover. Forsettelsen på historien til mutantene i "X-Men: Apocalypse" (20. mai) ser meget lovende ut, vi gleder oss til å returnere til Wonderland med "Alice Through the Looking Glass" (25. mai), mer kvalitetsskrekk skal det bli i "The Conjuring 2" (8. juni) og utenomjordiske krefter truer på nytt i “Independence Day: Resurgence” (1. juli).

Jason Bourne er blant gjengangerne som dukker opp på kinolerretet i sommer.
Jason Bourne er blant gjengangerne som dukker opp på kinolerretet i sommer.

Dessuten er Matt Damon tilbake i lovende form som "Jason Bourne" (29. juli), de velkjente forhistoriske dyrene returnerer i "Istid: På kollisjonskurs" (15. juli) og vi får en lenge etterlengtet svømmetur med de herlige fiskene i "Oppdrag Dory" (26. august).

Her får du full oversikt over alle filmer som kommer på kino i Norge.

Med forbehold om endring av premieredatoer.