Adam Driver under Star Wars: The Force Awakens-arrangementet i San Diego Comic Con 2015

Gilliam lager Don Quixote-film

I et nytt intervju forteller Terry Gilliam at han til høsten går i gang med innspillingen av "The Man Who Killed Don Quixote".

I oktober starter innspillingen med Adam Driver som Sancho Panza og Gilliams Monty Python-kompis, Michael Palin, i hovedrollen som selveste Don Quixote. Filmen har et budsjett på nærmere 150 millioner kroner og skal spilles inn i Spania, Portugal og på Kanariøyene, melder TT. Olga Kurylenko skal være klar for den kvinnelige hovedrollen.

Terry Gilliam har jobbet med prosjektet i 20 år. Prosessen har vært preget av tilbakeslag og bekymringer, ikke minst var det mye trøbbel da filmen gikk i innspilling for 16 år siden. Johnny Depp og Jean Rochefort stilte i rollene, men Rochefort ble syk og en storm ødela store deler av kulissene.

Terry Gilliam i Venezia 2015
Terry Gilliam i Venezia 2015

– På mange måter har alt styret ført noe bra med seg, ettersom jeg hver gang har kunnet bearbeide og skrive om manuset. Filmen med Johnny skulle handle om en tidsreise. Men den filmen jeg planlegge nå skal utspille seg i nåtid, sier Gilliam.

Han fnyser av påstandene om at det hviler en forbannelse over Don Quixote-filmprosjektet hans. I stedet sier han at nå skal det skje, og at han håper filmen er klar til premiere på Cannes-festivalen neste år.