Fra innspillingen til Alien: Covenant

Den nye Alien-filmen tar form

Humanoid-massakre og imponerende kulisser i de første bildene fra innspillingen til "Alien: Covenant".

Innspillingen til Ridley Scotts "Alien: Covenant" er i full gang i Sydney, og de aller første bildene fra settet lekket nylig på nett. Fra små dryppene vi har sett, kan vi forvente oss en skrekkelig massakre av det som ser ut som humanoider, imponerende kulisser, som flere har nevnt gir sterke Pompeii-assosiasjoner, og en deilig blanding av futuristiske innretninger og oldtidselementer.

Fra innspillingen til Alien: Covenant

Michael Fassbender, som returnerer i rollen som "syntetiske" David fra "Prometheus", har også røpet noen spennende detaljer fra filmen i et intervju med Inquirer:

“There are going to be great sets and aliens coming out of people. "

Akkurat det vi håpet på! Han forteller videre om de imponerende kulissene, som er en fantastisk blanding av avansert teknologi og primitive elementer og at det hele minner litt om Blade Runner, med en futuristisk verden som også drar linjer tilbake til fortiden.

Alien-universet ekspanderer videre

"Alien: Covenant" fortsetter historien fra "Prometheus" og utspiller seg ti år senere i tid. Romskipet Covenant reiser til det de tror skal være et uoppdaget paradis, men finner en mørk og farlig verden, med en eneste beboer: David (Fassbender) som overlevde Prometheus-ekspedisjonen.

Michael Fassbender som David i "Prometheus"
Michael Fassbender som David i "Prometheus"

Disse to filmene utgjør de første to kapitlene i forhistorien til den velkjente Alien-filmserien, som også består av "Alien" (1979), "Aliens" (1986), "Alien 3" (1992) og "Alien: Resurrection" (1997). En femte film i originalserien er også under utvikling, med Neill Blomkamp i regien og (forhåpentligvis og etter all sannsynlighet) Sigourney Weaver tilbake i rollen som Ellen Ripley, sci-fi-seriens hovedkarakter.

"Alien: Covenant" har planlagt premiere 4. august 2017, mens den utitulerte femte Alien-filmen etter sigende også skal komme i 2017.