Harry Potter og fangen fra Azkaban

Sikret seg teater-Harry Potter

Det ble forlaget Cappelen Damm som sikret seg de norske rettighetene til teatermanuset "Harry Potter and the Cursed Child".

I denne åttende historien om Harry Potter er trollmannslærlingen 19 år senere blitt en overarbeidet ansatt i Magidepartementet, med kone og tre barn i skolealder og "en fortid som nekter å forbli der den hører hjemme".

Det fører til at yngstesønnen Albus "vakler under tyngden av en slektsarv han verken har bedt om eller ønsket seg", heter det fra forlaget.

Les også: Fortryllende trailer for "Fabeldyr og hvor de er å finne"

Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson som Harry, Ronny og Hermine i filmatiseringen av Harry Potter og dødstalismanene.
Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson som Harry, Ronny og Hermine i filmatiseringen av Harry Potter og dødstalismanene.

Potter-teater

Teaterforestillingen har verdenspremiere 30. juli i Londons West End, mens en spesialskrevet utgave av prøvemanuset vil slippes 19. oktober og bare vil være tilgjengelig i et begrenset tidsrom – for så å bli erstattet av en endelig utgave.

J.K. Rowling har skrevet historien sammen med stykkets dramatiker Jack Thorne og John Tiffany, som vil ha regi på teateroppsetningen.

Les også: Klart for Potter-teater sommeren 2016

J.K. Rowling- skaperen av Potter-universet.
J.K. Rowling- skaperen av Potter-universet.

Etterlengtet

Mens e-bokversjonen på norsk utgis av Pottermore, står Cappelen Damm for den trykte, norske utgaven. Som vanlig vil Torstein Bugge Høverstad oversette Harry Potters viderverdigheter til norsk.

– Vi er svært stolte over med dette å kunne føre Harry Potter-sagaen videre for de norske leserne. Denne åttende Harry Potter-historien er etterlengtet, og kommer til å glede både gamle og nye lesere, sier redaktør i Cappelen Damm Cecilie Kirkaune Bodahl.