Emilia Clarke promoterer Terminator Genisys i Berlin

Emilia Clarke vil ha 007-rolle – og Leo som Bond-gutt

Emilia Clarke, som spiller krigerdronningen Daenerys i "Game of Thrones", kaster seg gjerne inn i kampen om å bli en kvinnelig James Bond.

– Jeg ville elske å spille Jane Bond. Min ultimate motspiller ville være Leonardo DiCaprio, uten tvil, sier hun i et intervju med Daily Star.

Utsagnet kommer rett etter at "X-Files"-heltinne Gillian Anderson også meldte seg på om å bli ny 007-helt. Men The Guardians filmredaktør fastslår i en leder at kampanjen for å gjøre James Bond til kvinne "føles merkelig i en verden der kvinnelige ledere får til fremskritt gjennom å gjøre ting annerledes".

– Burde vi ikke klekke ut nye heltinner, i stedet for å sette kjole på gamle helter? heter det fra filmredaktør Catherine Shoard.

Bond-skuespiller Daniel Craig og regissør Sam Mendes
Bond-skuespiller Daniel Craig og regissør Sam Mendes

Uansett helte avtroppende 007-regissør Sam Mendes kaldt vann i blodet på alle som lanserer nye forslag til Bond-skuespillere: Da han gjestet Hay-festivalen i helgen, fastslo Mendes ifølge BBC:

– Det er ikke et demokrati. Det er ikke "X Factor", det er ikke noen EU-avstemning, det er ingen folkeavstemningen. Barbara Broccoli (produsent)velger hvem som skal bli den neste James Bond, punktum.

Emila Clarke blir å se på norske kinolerret ganske snart, med hovedrolle i "Et helt halvt år", basert på bestselgeren med samme navn (red. anm.).