Anders Baasmo Christiansen og Jesper Christensen i Kongens nei

Kongens nei til BIFF

Det blir en riktig så rojal åpning når Bergen Internasjonale Filmfestival drar i gang 20. september.

Selveste "Kongens nei", som får ordinær kinopremiere 23. september, skal åpne ballet i Bergen. Det skjer i Konsertpaleet på Bergen kino, melder arrangørene. I rollen som kong Haakon møter vi danske Jesper Christensen, mens norske Anders Baasmo Christiansen spiller kronprins Olav.

– Jeg er sikker på at den blir stor på linje med "Max Manus" og "Kon-Tiki". Regissør Erik Poppe er godt kjent på BIFF, hvor han har sittet i juryen, og den danske skuespilleren Jesper Christensen har besøkt oss to ganger tidligere, sier festivalsjef Tor Fosse.

Les også: Første titt på Kongens nei

Tuva Novotny under innspillingen av Kongens nei
Tuva Novotny under innspillingen av Kongens nei

Skuespillere

Den kvinnelige hovedrollen i filmen, som tar oss med til dramatiske krigsdøgn i 1940, er det Tuva Novotny (Kronprinsesse Märtha) som har. I rollene som kongebarna møter vi et knippe unge skuespillere som sikret seg jobben etter auditionrunder i Oslo i fjor.

Magnus Ketilsson Dobbe og Lage Kongsrud spiller prins Harald i ulike faser. Ketil Høegh blir å se i rollen som utenriksminister Halvdan Koht, Gerald Pettersen som statsminister Johan Nygaardsvold, Jan Frostad som stortingspresident C J Hambro og Hans Jacob Sand som forsvarsminister Birger Ljungberg.

"Kongens nei" har norgespremiere 23. september 2016 - les mer om filmen og se trailer her.