Star Wars: The Force Awakens

Alt du trenger å vite om Star Wars: Episode 8

Innspillingen nærmer seg slutten.

Det meste av filmingen til "Star Wars: Episode 8" er nå unnagjort, og vi kan så smått begynne å glede oss til premieren som er den 15. desember 2017. Og selv om vi vet ekstremt lite om hva vi kan forvente oss - knapt noe som helst - så er det enkelte ting vi allerede kan oppsummere.

NB! Vi har gjort vårt beste for å ikke spoile noe, men det kan være lurt å ha sett "The Force Awakens" før du leser denne artikkelen.

Regissør Rian Johnson på settet til Star Wars: Episode 8
Regissør Rian Johnson på settet til Star Wars: Episode 8

Regissøren

J.J. Abrams har gitt fra seg stafettpinnen til Rian Johnson som startet sin karriere som regissør ved å leke med Star Wars-dukker da han var liten. Johnson står bak kritikerroste sci-fi-titler som "Looper" fra 2012 og "Brick" fra 2005, og den aller første filmen han lagde het "Evil Demon Golf Ball From Hell!!!". Vi tillater oss å trekke paralleller til The Death Star her...

Johnson samarbeidet med Abrams på "Star Wars: The Force Awakens" og Abrams er med som produsent på "Episode 8", så vi har all grunn til å tro at filmen er i kompetente hender og at historien vil bli like underholdende.

Mark Hamill som Luke Skywalker i "The Force Awakens".
Mark Hamill som Luke Skywalker i "The Force Awakens".

Skuespillerne

Publikum gikk i taket da det ble kjent at de klassiske karakterene Han Solo, Luke Skywalker og Princess Leia, med flere, skulle returnere til nyinnspillingene. I tillegg hadde man fått med seg Daisy Ridley som ikke hadde spilt i noen store filmer før "The Force Awakens". John Boyega var også et kjært tilskudd, i likhet med Oscar Isaac og BB-8. (Vi blåser i om BB-8 ikke er en ekte person - det er en av de kuleste karakterene vi noensinne har sett).

I "Episode 8" kan vi glede oss over at de som ikke er døde, er med videre, og det inkluderer Gwendoline Christie som Captain Phasma. I tillegg vil den talentfulle Laura Dern bli å se på lerretet sammen med Benicio Del Toro som skal spille skurk. Det britiske supertalentet Gugu Mbatha-Raw og Kelly Marie Tran skal også spille i Episode 8, uten at deres karakterer er offentliggjort ennå.

Det ble også mye oppstyr da det ble kjent at selveste Daniel Craig hadde gjort en cameo som Stormtrooper i "The Force Awakens", selv om skuespilleren selv har benektet at det var han. Fansen er uansett ikke i tvil - det ER stemmen til Craig vi hører når Ray bruker Kraften for første gang for å komme seg ut av en vanskelig situasjon. Vi velger å tro det samme. Nå sier ryktene at en annen kjent skuespiller ønsker å gjøre en kort gjesteopptreden i "Episode 8", nemlig Tom Hardy. Mad Max som Stormtrooper, anyone?

Chewie og Han Solo i "The Force Awakens".
Chewie og Han Solo i "The Force Awakens".

Hva med Han Solo?

Om du er en av de få som ennå ikke har sett "The Force Awakens" anbefaler vi deg å gjøre det før du leser videre.

Harrison Ford er ikke på rollelisten for "Episode 8", men navnet hans dukket for kort tid siden opp i noen dokumenter som nevnte hvem som skulle være på settet for filmen. Men - det ble raskt fjernet igjen. Så helt ærlig, vi vet ikke hva det betyr. Var det en skrivefeil eller var det noen som var litt for raske med å trykke på publiseringsknappen?

Uansett, om han skulle dukke opp tror vi det blir i et flashback-øyeblikk, eller kanskje i en drømmesekvens. Solo var aldri en jedi, så noe hologram-spøkelse av ham kommer vi neppe til å få se.

Daisy Ridley som Rey i Star Wars: The Force Awakens.
Daisy Ridley som Rey i Star Wars: The Force Awakens.

Handlingen

"Episode 8" vil fortsette der "The Force Awakens" avsluttet: På en øde øy hvor en melankolsk Luke Skywalker møter Rey som tilbyr ham det berømte lyssverdet. Øyeblikket regelrett ropte "Luke, kom hjem og hjelp oss!" og ut i fra det siste bildet regissør Johnson la ut på Twitter, kan det se ut som om Luke har satt seg ombord i The Millenium Falcon og latt de slitte gamle fillene henge igjen på øya.

Det er mange som lurer på hvem foreldrene til Rey er, og enkelte fans har hevdet at vi får svarene gjennom musikken til komponist John Williams i "The Force Awakens". (Trykk på linken om du virkelig vil vite mer). Williams har selv sagt at han ikke aner noe om helst, selv om det ikke har hjulpet på å dempe tilhengernes spørsmål. Så her må vi pent vente til historieskaperne forteller oss mer om Reys forhistorie.

I mellomtiden har "The Millenium Falcon" blitt sett på Pinewood Studios utenfor London, rett ved siden av settet som danner bakteppe for "The Jedi Temple", så vi kan jo bare spekulere i hva det måtte bety for Rey sin videre utvikling.

Og når det kommer til Rey: Daisy Ridley har selv sagt: "Denne historien er så bra! Luke er skikkelig kul i denne filmen!". I tillegg har Adam Driver bekreftet at The First Order fremdeles er i krig selv etter deres nederlag i "The Force Awakens", og med introduksjonen av Del Toro som skurk og fortsettelsen av treningen til Kylo Ren, kan det se ut som om vi vil få en mellomfilm som vil by på både et episk og cliffhanger-frustrerende mellomledd før den store avslutningen i "Episode 9". Fingers crossed.

Trailer og premieredato

Før vi går inn i trailer- og premieredatoer kan vi jo vise dere et kort klipp fra den kommende "Episode 8":


OK, det klippet var kanskje ikke allverdens, men det hjelper i alle fall litt på å korte ned ventetiden på den aller første traileren som vi er rimelig sikker på kommer i November 2016. Hvorfor? Den første teasertraileren til "The Force Awakens" kom 28. november 2014, litt over et år før filmen hadde premiere. Med premieredatoen 15. desember 2017 for "Episode 8" tipper vi at vi kan forvente noe ala det samme senere i år.

Men, i juli denne sommeren skal "Star Wars Celebrations"-arrangementet finne sted i London, så man vet jo aldri. Kanskje vi får se enda litt mer fra den kommende storfilmen?

Ewok-bjørner i "Return of the Jedi"
Ewok-bjørner i "Return of the Jedi"

Hva vil den hete?

Dette er det store spørsmålet vi gleder oss til å finne svaret på. Foreløpig vet vi med sikkerhet at arbeidstittelen er "Space Bear". Kanskje betyr dette at vi får et kjært gjensyn med Ewok'ene..? Det er uansett (som vanlig) mange teorier på hva filmen vil hete, og forslagene er blant andre "Star Wars: Tale of the Jedi Temple" og "Star Wars: The Order of the Dark Side". (Som minner litt om "Order of the Phoenix").

P.S. om du virkelig virkelig vil vite hva enkelte tror den skal hete, så kan du se en sak fra GamesRadar her. Vi har ikke tenkt til å si det.

Det er i alle fall ingen tvil om at vi vil bli bombardert med teorier, kryptiske meldinger, bilder vi ikke helt klarer å forklare og mange, mange spørsmål frem til premieren 15. desember 2017. Så i mellomtiden, May The Force Be With You.

Kilde: GamesRadar.com / David Houghton