Oppdrag Dory

Dory svømmer inn til rekord

Det meldes om rekordbesøk når den glemsomme fisken Dory svømmer inn på kinoene i USA.

"Oppdrag Dory" følger opp publikumssuksessen "Oppdrag Nemo" fra 2003 som ble sett av 694.444 kinogjengere – bare i Norge.

Dermed er forventningene høye når Nemos følgesvenn, Dory, svømmer inn med egen film. Og det ser ut til å gå veien for fisken vår i USA, der Dory sjarmerte seg til 136,2 millioner dollar i inntjening åpningshelgen. Det holder til premierehelg-rekord for en animasjonsfilm i USA.

Den forrige rekordholderen var "Shrek 3" (2007), som sopte inn 121,6 millioner dollar i sin tilsvarende helg over dammen.

Se også: Dette blir sommerens storfilmer!

Chris Pratt i Jurassic World
Chris Pratt i Jurassic World

Kun slått av dinosaurene

Den kan også skilte med å være den nest største juniåpningen noensinne i USA, bare slått av "dinosauren" "Jurassic World" (2015).

I USA er det Ellen DeGeneres som har gitt den blå fisken stemme, mens det her hjemme er Siw Anita Andersen som holder i Dorys stemmebånd.

Trond-Viggo Torgersen får karakteren Marlin til å snakke norsk, mens Tevje Fløtberg-Rudidalen gir Nemo stemmeprakt. Også Dennis Storhøi har stemmehjulpet filmen, som karakteren Hans, melder Walt Disney Company Nordic.

Filmen, som lander på norske kino 26. august, har på norsk fått tittelen "Oppdrag Dory".