Warcraft

Publikums favoritter første halvår av 2016

Her er de 20 filmene Filmwebs lesere har likt best så langt i år!

Noen filmer appelerer til et bredere publikum enn andre. Vi har samlet de 20 titlene som har fått høyest score på Filmwebs filmomtaler hittil i år.

Kun filmer med ordinær kinopremiere fra 1. januar til 1. juli 2016 er medregnet.

Alvin og Gjengen: I Farta

20. Alvin og gjengen: I farta

6,8/10

En rekke misforståelser fører til at Alvin, Simon og Theodor får mistanke om at Dave skal fri til kjæresten sin i Miami- for så å dumpe dem. Det siste gutta ønsker er å miste Dave, men de har kun tre dager på å krysse landet for å stanse frieriet. På veien ender gjengen som vanlig opp på vanvittige eventyr- både på land, vann og i høyden.

Se trailer

Henriette Steenstrup og Anders Baasmo Christiansen i Welcome to Norway

19. Welcome to Norway

6,82/10

Den blakke hotelleieren Primus (Anders Baasmo Christiansen) får en idé om å gjøre om høyfjellshotellet sitt til et asylmottak. Å tilfredsstille femti kalde asylsøkere, en deprimert kone, en tenåringsdatter og Utlendingsdirektoratet skal vise seg å ikke være så enkelt...

Se trailer

Den Gode Dinosaur

18. Den gode dinosaur

6,86/10

Hva om asteroiden som for alltid forandret livet på Jorda bommet helt på planeten, og at de gigantiske dinosaurene aldri ble utryddet? I Pixars sjarmerende familiefilm blir vi med på en episk reise sammen med dinosauren Arlo og hans nye venn.

Se trailer

Dakota Johnson og Rebel Wilson i How to Be Single

17. How to be Single

6,91/10

Hvordan være singel i en verden hvor definisjonen av kjærlighet endres til stadighet? Denne romantiske komedien har Rebel Wilson, Alison Brie og Dakota Johnson i hovedrollene og handlingen utspiller seg i New York- en by full av ensomme sjeler på jakt etter rett match.

Se trailer

Batman v Superman: Dawn of Justice

16. Batman v Superman: Dawn of Justice

6,92/10

To av verdens mest populære superhelter møtes på lerretet, men hva slags superhelt trenger egentlig verden? En halvgud med overnaturlige evner eller en selvoppnevnt moderne redningsmann. Med Batman og Superman i krig med hverandre dukker det raskt opp en ny trussel, som setter menneskeheten i større fare enn noengang.

Se trailer

Zootropolis

15. Zootropolis

6,97/10

Byen Zootropolis er en smeltedigel der dyr fra alle miljøer og genetiske hærkomster lever sammen, og kan være seg selv. Likevel er det ikke bare bare å være den første lille kaninen i en politistyrke full av tøffe store dyr. En eventyrkomedie med helt nye karakterer å bli kjent med!

Se trailer

Kurt Russel og Jennifer Jason Leigh i The Hateful Eight

14. The Hateful Eight

7,01/10

Handlingen er satt til kjølige Wyoming, kort tid etter den amerikanske borgerkrigen. En gjeng karaktersterke dusørjegere forsøker å finne ly under en snøstorm, men finner seg straks involvert i et utspekulert plott bestående av svik og bedrag. Som i Tarantino-filmer flest, eksisterer det ikke plass for flere overlevende når revolverene trekkes. Hvem klarer seg?

Se trailer

Kung Fu Panda 3

13. Kung Fu Panda 3

7,06/10

De to første filmene om pandaen Po har hatt stor suksess verden over. Nå kommer den tredje i rekken, og denne gangen dukker Pos far plutselig opp. De to legger i vei til et hemmelig pandaparadis der de blir kjent med en rekke morsomme og sjarmerende pandaer. Men når skurken Kai pønsker ut en ond plan om å beseire alle kung fu-mestere i hele Kina, må Po gjennom sin største utfordring hittil.

Se trailer

Atle Antonsen i Grand Hotel

12. Grand Hotel

7,073/10

Den forfengelige drankeren og forfatteren Axel Farstad (Atle Antonsen) sjekker inn på Grand Hotel for å skrive - og for å dø. Men så dukker det opp en 10-åring med tourettes som stikker kjepper i hjulene for begge planene. Atle Antonsen gjenomgikk en stor kroppslig forandring for rollen som blant annet innebar slanking og en parykk.

Se trailer

Neel Sethi i Jungelboken

11. Jungelboken

7,075/10

Basert på Rudyard Kiplings tidløse historier og inspirert av Disneys klassiske, animerte film- her er Jungelboken i en helt ny episk og eventyrlig live-action versjon. Eventyret handler om Mowgli (Neel Sethi), som ikke lenger føler seg velkommen i jungelen når den fryktsomme tigeren Shere Khan (Idris Elba) sverger å eliminere ham.

Se trailer

Leonardo DiCaprio i The Revenant

10. The Revenant

7,105/10

Filmens handling er satt til 1820-tallet, hvor jegeren Hugh Glass (DiCaprio) blir angrepet og alvorlig skadet av en bjørn. Glass' tidligere fortrolige jaktkompanjong John Fitzgerald (Tom Hardy) svikter, og etterlater ham i skogen for å dø. I kalde fiendtlige vinteromgivelser må Glass benytte seg av det eneste han har igjen for overleve - nemlig sterk vilje og blodig hevnlyst.

Se trailer

Vera Farmiga i The Conjuring 2

9. The Conjuring 2

7,108/10

Dette er oppfølgeren til skrekksuksessen "The Conjuring" fra 2013 og James Wan står igjen for regien. Patrick Wilson og Vera Fermiga gjenopptar rollene som det demonutdrivende ekteparet Ed og Lorraine Warren, som denne gangen reiser til England for å undersøke et mindre hjemmekoselig hus i Enfield.

Se trailer

Zoë Kravitz, Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Maggie Q og Miles Teller i Allegiant

8. Divergent: Allegiant

7,12/10

Denne gangen forlater Tris (Shailene Woodley) og Four (Theo James) familie og venner i Chicago-området til fordel for en ny- og langt farligere verden på den andre siden av muren. Her innser de fort at tidligere oppdagelser blir meningsløse når sjokkerende sannheter avsløres en etter en...

Se trailer

Jakob Oftebro og Kristofer Hivju i Birkebeinerne

7. Birkebeinerne

7,22/10

Året er 1204, og Norge herjes av borgerkrig. Når det kommer for en dag at kongen har en uekte sønn, Håkon Håkonsson, vil halve riket drepe ham. Birkebeinerne tar oppdraget med å frakte den lille gutten til sikkerhet, en reise gjennom et snøkledd Norge som har dannet grunnlaget for det tradisjonsrike skirennet Birken. Filmen har store navn som Jakob Oftebro, Pål Sverre Hagen, Thorbjørn Harr og Kristofer Hivju på rollelista.

Se trailer

Sophie Turner og Kodi Smit-McPhee i

6. X-Men: Apocalypse

7,26/10

Handlingen er satt til 1983. En forfader av mutantene, En Sabah Nur, returnerer med planen om å kaste verden inn i en apokalypse for å sikre seg total overlegenhet over herredømmet. Bryan Singer regisserer igjen, og vi møter stjernene fra de nye filmene.

Se trailer

Emilia Clarke og Sam Claflin i Et helt halvt år

5. Et helt halvt år

7,37/10

Jojo Moyes bestselgende roman Et helt halvt år (Me Before You på engelsk) har fått lesere over hele verden til å heie på det tilsynelatende umulige forholdet mellom småbyjenta Louisa og den velstående, men paralyserte, William Traynor. Her er filmversjonen, og hovedrollene bekles av Emilia Clarke (Game of Thrones, Terminator Genisys) og Sam Claflin (Hunger Games, Love, Rosie).

Se trailer

Captain America: Civil War

4. Captain America: Civil War

7,43/10

Store deler av Marvel-gjengen er med i dette nye avsnittet om Captain America (Chris Evans), inkludert Iron Man (Robert Downey Jr.), Black Widow (Scarlett Johansson), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Ant-Man (Paul Rudd) og Hawkeye (Jeremy Renner). Vi får i tillegg møte nye Spider-Man (Tom Holland). Denne gangen økes det politiske presset mot Avengers-gruppen, og det hele splitter gjengen i to leire: den ene styres av Kapteinen selv, mens Tony Stark aka Iron Man tar ledelsen av den andre gruppen.

Se trailer

Dwayne Johnson og Kevin Hart i Central Intelligence

3. Central Intelligence

7,44/10

En sjenert regnskapsfører får kontakt med en gammel venn på Facebook. Før han vet ordet av det er han en del av en internasjonal spionliga. Actionkomedie med Dwayne Johnson og Kevin Hart i rollene.

Se trailer

Deadpool

2. Deadpool

7,7/10

Møt Marvels mest ukonvensjonelle antihelt! En tidligere spesialsoldat, nå leiesoldat blir utsatt for et eksperiment som gir ham helbredende krefter. I tittelrollen møter vi Ryan Reynolds. På rollelisten står i tillegg Gina Carano, Morena Baccarin og T. J Miller. Den Oscarnominerte filmskaperen Tim Miller har regi.

Se trailer

Warcraft

1. Warcraft: The Beginning

7,8/10

Øverst på lista finner vi spilladaptasjonen Warcraft! Regissør Duncan Jones forteller historien fra både orkene og menneskenes synsvinkel, med helter og skurker på hver side. Konflikten starter for alvor mellom de to rasene når orkene, som leter etter et nytt sted å bosette seg, lander på det menneskebebodde Azeroth. Dette faller naturlig nok ikke i god jord blant menneskene- og krigen er i gang...

Se trailer

* Skalaen går fra 1 til 10.
* Kun filmer med over 1000 stemmer er medregnet.
* Kun filmer med ordinær kinopremiere i 2016 er medregnet.