Ruby Dagnall i Rosemari

Høstens filmperler

Filmene for deg som vil ha mer enn bare POW! og BAM!

Vi går en sterk filmhøst i vente med en rekke storfilmer, men også flere sterke filmperler. Her finner du oversikt over de kommende filmperlene på kino, og de spenner fra eksperimentelle dokumentarer til rene dramaer og historiske krigsfilmer.

* Med forbehold om endringer i premieredatoer.

Dette er høstens filmperler på kino:

Shree Crooks, George MacKay, Nicholas Hamilton og Annalise Basso i Captain Fantastic

Captain Fantastic

Premiere 5. august

Langt ute i skogen bor en far (spilt av Viggo Mortensen) med sine seks barn. Faren lærer barna alt han kan om å overleve, men når de en dag tvinges til å forlate skogen for å møte den virkelige verden blir de satt på prøve.

Les mer og kjøp billett

Under kirsebærtrærne

Under kirsebærtrærne

Premiere 5. august

Sentaro selger dorayaki fra den lille boden sin, og livet går sin gang helt til 76 år gamle Tokue insisterer på å få jobbe med ham. Med Tokues nye oppskrift skyter salget i været, men hemmelighetene de begge bærer på tærer på dem.

Les mer og kjøp billett

John C. Reiley, Ben Whishaw, Colin Farrell og  i The Lobster

The Lobster

Premiere 12. august

I en dystopisk, nær fremtid, blir single arrestert og sendt til hotell der de blir nødt til å finne seg en partner innen 45 dager. Finner de ikke kjærligheten i løpet av disse dagene blir transformert til et dyr de selv får velge, og slippes fri i skogen. På rollelista står Colin Farrell, Léa Seydoux, Rachel Weisz, Ben Whishaw og John C. Reilly.

Les mer om filmen

The Swedish Theory of Love

The Swedish Theory of Love

Premiere 19. august

Internasjonalt anerkjennes Sverige som et perfekt samfunn. I denne dokumentaren graves det i livene bak fasaden og statistikken, og vi får se hvorfor Sverige har en av verdens største andeler enslige mennesker.

Les mer om filmen

Løvekvinnen

Løvekvinnen

Premiere 26. august

I en liten stasjonsby i 1912 fødes ei jente med langt lyst hår over hele kroppen. Filmen følger jentas oppvekst der hun i tillegg til å være annerledes må hanskes med morens død, farens avvisninger og samfunnets blikk. Filmen er basert på Erik Fosnes Hansens bok, og vises til halv pris for Kinoklubb Norges medlemmer.

Les mer om filmen

Ixcanul

Ixcanul

Premiere 26. august

Ved foten av en vulkan i Guatemala lever befolkningen et enkelt liv. 17 år gamle Maria er lovet bort til plantasjeformannen, men har selv sett seg ut arbeideren Pepe, som vil ta henne med til USA for å starte et nytt og bedre liv.

Les mer om filmen

Heart of a Dog

Heart of a Dog

Premiere 2. september

Man trenger ikke å være hundeelsker for å la seg fascinere av Laurie Andersons hjertevarme og eksperimentelle dokumentar om menneskets beste venn. Dokumentaren tar utgangspunkt i filmskaperens avdøde terrier Lolabelle.

Les mer om filmen

Jakten på Adolf Eichmann

Jakten på Adolf Eichmann

Premiere 2. september

Statsadvokat Fritz Bauer gjorde alt i sin makt for å bringe nazioffiser og krigsforbryter Adolf Eichmann for retten på slutten av 50-tallet. Filmen følger hans ferd gjennom Jerusalem for å få tak i Eichmann. Filmen stakk av med en rekke priser under Lola-seremonien i Tyskland tidligere i år.

Les mer om filmen

Magnus Carlsen i dokumentaren Magnus

Magnus

Premiere 2. september

I 2004 satte Magnus Carlsen seg et mål: han skulle bli verdensmester i sjakk. I denne dokumentaren får vi følge reisen hans fra barndommen til der han er i dag. Dokumentaren er basert på over 500 timer med opptak.

Les mer om fimen

Ruby Dagnall i Rosemari

Rosemari

Premiere 9. september

Under en bryllupsfesten sin finner bruden en nyfødt jente på hotellets toalett. Hun overlater jenta til barnevernet, men 16 år senere dukker hun opp igjen og vil ha svar. Sammen forsøker de å finne ut hvem som er jentas biologiske foreldre. Filmen er regissert av Sara Johnsen og vises til halv pris for medlemmer av Kinoklubb Norge.

Les mer om filmen

Sully - stillbilde

Sully

Premiere 9. september

Den amerikanske piloten Chelsey Sullenberg (spilt av Tom Hanks) trodde stormen var over da han med suksess landet et passasjerfly i Hudson River og reddet passasjerene ombord, men stormen kom i etterkant. Filmen er basert på den sanne historien.

Les mer om filmen

Marguerite

Marguerite

Premiere 16. september

Filmens heltinne kan minne om både Florence Foster Jenkins og Olga-Marie Mikalsen. Hun elsker å synge, og vennene lar henne holde på til tross for fullstendig mangel på sangstemme. Problemene oppstår når hun bestemmer seg for å holde konsert i selveste operaen.

Les mer om filmen

Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen i Kongens nei

Kongens nei

Premiere 23. september

Erik Poppe står bak regiroret når de tre dramatiske døgnene i april 1940 skal bli til film. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt, uten å vite når de ser hverandre igjen og hva som skal skje med landet. Kong Haakon og kronprins Olav spilles av Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen. Filmen vises til halv pris for medlemmer av Kinoklubb Norge.

Les mer om filmen

Joseph Gordon-Levitt i Snowden

Snowden

Premiere 30. september

Oliver Stone har filmatisert den fascinerende og sanne historien om Edward Snowden som ble en av verdens mest ettersøkte menn da han avslørte at NSA overvåket privatpersoner ulovlig. Snowden spilles her av Joseph Gordon-Levitt.

Les mer om filmen

Alicia Vikander og Michael Fassbender i The Light Between the Oceans

The Light Between Oceans

Premiere 30. september

I et rolig strøk på kysten av Australia oppfostrer et ektepar et barn de fant i en båt. Når en kvinne dukker opp og forteller den tårevåte historien om hvordan mannen og babyen hennes forsvant på sjøen står paret ovenfor et dilemma. Skal de gi fra seg barnet de fant?

Les mer om filmen

Ragnhild Øverbø Særsland og Randi Øverbø Hove i Kvar song ei soge

Kvar song ei soge

Premiere i løpet av september

Gjennom århundrer har sangtradisjonen kveding hatt en sentral plass i norsk kultur. Denne dokumentaren lar deg møte de som synger, setter pris på og fører sangene videre den dag i dag.

Les mer om filmen

Jesse Eisenberg og Kristen Stewart i Café Society

Café Society

Premiere 7. oktober

New York-gutten legger ut på en reise gjennom landet på 30-tallet, men må vende hjem etter en ulykkelig forelskelse. Filmen er signert Woody Allen, og har Jesse Eisenberg, Blake Lively, Kristen Stewart, Steve Carell og Parker Posey på rollelista. Filmen åpnet Cannes-festivalen i mai.

Les mer om filmen

Med hjertet i dansen

Med hjertet i dansen

Premiere 7. oktober

Dokumentaren følger tre jenter på 11 og 12 år som lever for å danse. Mest av alt vil de ble de beste. Vilde bil bli best i halling-dans, Ruth vil bli cheerleader og Nastya lever og ånder for ballett.

Les mer om filmen

Havet brenner

Havet brenner

Premiere 14. oktober

Lampedusa er en liten øy i Middelhavet. For desperate flykninger er den deres første møte med Europa. I denne dokumentaren får vi møte øyas beboere og deres forsøk på å la hverdagen gå sin gang mens det koker i bølgene rundt dem.

Les mer om filmen

Supersonic

Supersonic

Premiere 14. oktober

Denne dokumentariske musikkfilmen tar et dypdykk ned i historien til bandet Oasis, med rebellbrødrene Gallagher i spissen.

Les mer om filmen

Yarden

Yarden

Premiere 14. oktober

En poet og skribent får sparken fra jobben i lokalavisa etter å ha skrevet en anmeldelse av sitt eget verk. For å få det til å gå rundt økonomisk takker han ja til en jobb på kaia, et sted langt fra det han er vant med.

Les mer om filmen

Barneraneren

Barneraneren

Premiere 21. oktober

Dokumentaren følger 15 år gamle Noah som blir arrestert for medvirkning til fire grove ran av barn. Straffen hans blir å flytte fra vennene i Groruddalen for å starte på nytt i Bærum.

Les mer om filmen

Isabelle Huppert i Dagen i morgen

Dagen i morgen

Premiere 21. oktober

Mia Hansen-Løves nyeste drama har Isabelle Huppert i hovedrollen, og forteller historien om en filisofilærer som må lære seg å tenke helt annerledes når mannen velger å gå fra henne og barna.

Les mer om filmen

De forviste

De forviste

Premiere 21. oktober

Under den spanske borgerkrigen blir Teo satt til å vokte et fort i fjellet sammen med kollegaen Silverio. De to går hverandre på nervene, men må samarbeide når de finner en skadet kvinnelig soldat og må pleie henne.

Les mer om filmen

Rebecca Ferguson i The Girl on the Train

The Girl on the Train

Premiere 28. oktober

Hver dag tar Rachel toget forbi huset der hun en gang bodde med mannen sin. Nå har han ny familie. I nabohuset bor ekteparet Hipwell, og Rachel begynner å dikte opp historier om dem. En dag våkner hun opp full av blåmerker og uten minne, til en forferdelig nyhet.

Les mer om filmen

Cemetery of Splendour

Cemetery of Splendour

Premiere i løpet av oktober

På en midlertidig klinikk blir soldater med en mystisk sovesykdom lagt. Jenjira jobber frivillig der og får raskt status som både venn og medium for soldatene som ligger i koma.

Les mer om filmen

Filmåret 2016 fortsetter med en rekke sterke titler i november og desember, deriblant "Florence Foster Jenkins", "The Accountant", "Nocturnal Animals", "Den allvarsamma leken", "La La Land", "Lion" og "Toni Erdmann". Se oversikt over alle kommende filmer her