Ruby Barnhill og Mark Rylance i SVK- Store Vennlige Kjempe

Tre gigantiske grunner til å glede seg til SVK- Store Vennlige Kjempe

Drøm deg bort i Roald Dahls magiske univers!

En skulle tro at Steven Spielberg, etter filmer som "Bridge of Spies" og "Lincoln", hadde lagt familiesjangeren på hylla for godt. Vel, ikke helt enda- heldigvis. Med "SVK-Store Vennlige Kjempe" beviser regiikonet at han fortsatt mestrer å servere både små og store felles filmglede.

Se traileren øverst i artikkelen eller her

SVK - Store Vennlige Kjempe

Velkommen til Kjempeland

SVK er basert på Roald Dahls elskede barnebok med samme tittel fra 1982, og forteller historien om foreldreløse Sophie som bor på barnehjem i London. En natt får hun øye på en ravende skikkelse i smuget utenfor, og før hun rekker å blunke har en diger hånd plukket henne ut av vinduet. Hånden tilhører den store vennlige kjempen SVK, og han tar henne med seg til Kjempeland. I Kjempeland venter også de virkelig gigantiske, kjøttslafsende og barneknaskende kjempene, men Sophie og SVK lar seg ikke skremme- og sammen klekker de ut en fabelaktig plan for å rydde dem av banen…

Kjenner du til boka, vet du sannsynligvis at dette er et familieeventyr en ikke kan gå glipp av. Trenger du derimot å overbevises? Her er tre gigantiske grunner til å se den:

Ruby Barnhill i SVK

Ruby Barnhill

Filmens historie hviler i stor grad på den 12 år gamle nykommeren Ruby Barnhills spinkle skuldre. Først og fremst er det utrolig tøft at Spielberg har valgt en helt «normal» jente, uten skuespillererfaring, til å spille filmens hovedrolle Sophie. Det er heller ikke verst av Ruby å hoppe rett inn i en såpass CGI-tung film. Som vi vet (kremt) eksisterer verken kjemper eller flyvende drømmer i virkeligheten, så Ruby har i stor grad forholdt seg til greenscreen, pappfigurer og ledningkledde skuespillere. Det er kun ved et par anledninger hun faktisk spiller mot andre menneskekarakterer- og DET er imponerende!

Ruby Barnhill i SVK- Store Vennlige Kjempe

Mark Rylance

…er fantastisk sjarmerende i rollen som SVK! Tidligere i år vant Rylance en Oscar for beste birolle i Spielbergs forrige film «Bridge of Spies», og en skal ikke se bort i fra at hans tolkning av den vennlige kjempen vil skaffe ham flere gyldne statuetter. Ved hjelp av motion capture har Rylance gitt kjempen både kroppsspråk og ansiktsmimikk som er så overbevisende at en knapt enser at SVK er digital. For ikke å glemme hans vimsete og klumsete kjempespråk. Bare Rylance i seg selv gjør filmen verdt å se!

SVK- Store Vennlige Kjempe

Magiske Dahl

Til slutt må det nevnes at "SVK" byr på mengder av kriblende magi! Filmens mystiske åpning kunne vært tatt rett ut fra Harry Potter-universet, hvor vi introduseres for Londons smale bakgater og Sophies nattevandring på barnehjemmet. I byens mørke sniker enorme SVK seg side om side med menneskene, men alltid ubemerket som en skygge. I Kjempeland er de fæle grønnsakene så store at vanlige mennesker kan krype inn i dem, og fargerike drømmer kan fanges i nett som sommerfugler. Filmen er tro mot boka og Roald Dahls uendelige fantasi, så her kan ALT gå an...

Du kan ikke gå glipp av denne!

«SVK - Store Vennlige Kjempe» har premiere fredag 5. august - flere trailere, mer informasjon om filmen og billetter finner du her.