Gubben og Katten - Tidenes gladeste jul

Barnefilmer på kino høsten 2016

Høsten er kinotider i Norge og vi har mye moro i vente.

Den etterlengtede Nemo-oppfølgeren "Oppdrag Dory" sparker i gang en meget spennende kinohøst for de minste. På plakaten for 2016 står i tillegg gjensyn med Studio Ghibli-perlen "Min nabo Totoro" og filmatiseringer av nasjonalskattene våre "Dyrene i Hakkebakkeskogen" og "Snekker Andersen og Julenissen". Dessuten er Tim Burton klar med ny film for de litt større barna ("Miss Peregrines Home for Peculiar Children") og vi kan tre inn i Harry Potters vidunderlige univers med "Fabeldyr og hvor de er å finne" - mye å glede seg til for store og små!

Med forbehold om endring av premieredato.

Her er høstens barne- og familiefilmer på kino:

 1. Oppdrag Dory

  Oppdrag Dory

  Premiere: 26. august

  Marlins bestevenn Dory, den vimsete fisken stemmegitt av Ellen DeGeneres, har hovedrollen i denne historien. Handlingen vil utspille seg et år etter "Oppdrag Nemo" på Californias sørkyst, og det vil bli gjensyn med både Marlin, Nemo, The Tank Gang og andre karakterer fra filmen fra 2003, som vant hjertene til filmkritikere og kinopublikum verden over.

  Les også: Nemo-oppfølgeren tar form

 2. Kubo og det magiske instrumentet

  Kubo og det magiske instrumentet

  Premiere: 9. september

  Kubo lever et stille liv inntil spøkelser fra fortiden dukker opp og blåser liv i en gammel feide.

  Animert perle med stemmer fra blant andre Charlize Theron, Matthew McConaughey og Rooney Mara.

  Trailer og mer om Kubo-filmen

 3. Elias Søvold Simonsen, Jeppe Beck Laursen, Stein Winge og Dagny Backer Johnsen i Gråtass gir gass

  Gråtass gir gass

  Premiere: 9. september

  Etter en ulykke våkner Gråtass og oppdager at han har blitt en glinsende, rød sportsbil! Det blir rally, fart og spenning når Gråtass stiller opp i billøp, men Gustav savner den gamle gode traktoren. Vil Gråtass noen sinne bli seg selv igjen?

  Trailer og mer om Gråtass gir gass

 4. Simon Hobbel Rosendahl og Gisken Armand i Gilberts grusomme hevn

  Gilberts grusomme hevn

  Premiere: 16. september

  11 år gamle Gilbert lider av ekstremt egg-allergi, noe som har ført til både mobbing og pinligheter. Når han og familien flytter, gjør han alt for å holde allergien hemmelig for de nye vennene. Problemet er bare at grenseløse tante Doris, som er barnevakt, gir han egg med vilje! Gilbert legger til slutt en vanvittig plan for å ta hevn over tanten...

  Trailer og mer om filmen

 5. Pete's Dragon

  Peter og dragen

  Premiere: 30. september

  I denne gjeninnspilllingen av Disnyes 1970-tallsklassikeren møter vi den gamle treskjærereren Mr. Meacham (Robert Redford), som har gledet lokale barn med sine historier om den voldsomme dragen i skogen i alle de år. For datteren (Bryce Dallas Howard) som jobber som skogvokger er historiene mer enn bare skrøner...

  Se også: Første titt på Pete's Dragon

 6. Storkene

  Storkene

  Premiere: 30. september

  I steden for å lever babyer, har storkene nå begynt å lever pakker for en nettbutikk. Da storken Junior ved et uhell produserer en uautorisert baby, får han det veldig travelt med å fikse situasjonen før noen oppdager den.

  Trailer og mer om filmen

 7. Miss Peregrines Home for Peculiars

  Miss Peregrines Home for Peculiar Children

  Premiere: 7. oktober

  De litt større barna kan se frem til Tim Burtons nye film, "Miss Peregrines Home for Peculiar Children". Her blir vi ,med Jacob på en spennende reise som leder ham til de falleferdige ruinene av Miss Peregrine School for Peculiar Children. Når Jakob utforsker de forlatte soverommene og gangene, oppdager han at dets tidligere beboere var langt mer enn særegne; de eide utrolige krefter. Og de kan fortsatt være i live.

  Trailer og mer om filmen

 8. Trolls

  Trolls

  Premiere: 21. oktober

  Til høsten skal vi også få oppleve de velkjente lykketrollene på det store lerretet. I hovedrollene møter vi Poppy (Anna Kendrick) som den optimistiske lederen av Trollene, og hennes motpol, Branch (Justin Timberlake). Sammen legger de to ut på et eventyr som tar dem langt utenfor den verdenen de noensinne har kjent.

  Se trailer og mer om Trolls-filmen

 9. Min nabo Totoro

  Min nabo Totoro

  Premiere: 4. november

  I år blir det også en gledlig gjensyn med Studio Ghiblis vidunderlige "Min nabo Totoro" fra 1988 på kino. Her møter vi to søstre som flytter ut på landet sammen med faren, for å være nær deres syke mor. De to jentene stifter straks bekjentskap med vidunderlige vesener som lever i området.

  Mer om filmen her

 10. Anders Baasmo Christiansen i Snekker Andersen og Julenissen

  Snekker Andersen og Julenissen

  Premiere: 11. november

  Alf Prøysens sjarmerende og stemningsfulle julefortelling har gledet barn og voksne siden 1959, og er for mange selve symbolet på den norske julestemningen. Nå kommer denne julefavoritten endelig på kino, til glede for gamle og nye fans.

  Trailer og mer om filmen

 11. Catherine Waterston, Eddie Redmayne, Alison Sudol og Dan Fogler i Fabeldyr og hvor de er å finne

  Fabeldyr og hvor de er å finne

  Premiere: 18. november

  Årets lille gavepakke til små og store Harry Potter-fans, basert på boken med samme navn fra 2001.

  Vi følger eventyrene til Salamander Fisle (originalt: Newt Scamander) - som spesialiserer seg på magiske dyr og reiser rundt i trollmennenes verden for å dokumentere dem.

  Se trailer og mer om filmen

 12. Stefan Kurt i Gubben og Katten - Tidenes gladeste jul

  Gubben og Katten - Tidenes gladeste jul

  Premiere: 25. november

  Pettersen har lovet katten Findus at det skal bli den beste julen noen sinne, men de har ikke hellet med seg. Findus tar derfor saken i egne hender og prøver å arrangere jul alene.

  Filmen er tillatt for alle.

  Se trailer og les mer om filmen

 13. Syng

  Syng

  Premiere: 2. desember

  Møt koalabjørnen Buster som forsøker å redde teatret sitt ved å arrangere tidenes støre sangkonkurranse.

  Filmen er fra skaperne av "Minions" og "Grusomme meg" og stemme er ved storheter som Scarlett Johansson, Seth MacFarlane og Reese Witherspoon.

  Trailer og mer om filmen

 14. Den magiske juleesken

  Den magiske juleesken

  Premiere: 2. desember

  Julius bor på barnehjem, og han gleder seg veldig til jul, for han er blitt fortalt at det var selveste julenissen som leverte ham der for åtte år siden. De store guttene sier derimot at det bare er bestyreren som kler seg ut. Men hvem er det da som snakker fra juleesken han?

  Trailer og mer om filmen

 15. Dyrene i Hakkebakkeskogen

  Dyrene i Hakkebakkeskogen

  Premiere: 25. desember

  Et vidunderlig kinår for de minste rundes av med "Dyrene i Hakkebakkeskogen", basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn. Både store og små hjerter kan glede seg til å endelig møte karakterer som Mikkel Rev, Bestemor Skogmus og Klatremus Lillemann på det store lerretet.

  Trailer og mer om filmen

  Dette og mere til - se oppdatert oversikt over alle kommende kinofilmer