Blair Witch

Høstens skrekkfilmer 2016

Finn frem ullpleddet (og hvitløken)- skrekkfilmsesongen står for tur!

Enten vi liker det eller ei, må vi innse at høsten lurer rett rundt hjørnet. Mørket sluker dagen, kulda sniker over dørstokken og regnet pisker på vinduene. Kort fortalt er alt tilrettelagt for en skrekkelig kinoopplevelse...

Her er filmene som skal gi deg frysninger på kino i høst:

Anya Taylor-Joy i Morgan

Morgan

Premiere: 9. september

Regissørlegenden Ridley Scotts yngste sønn, Luke Scott, står for regien av scifi-skrekktrilleren "Morgan"- som er hans aller første langfilm. Vi følger risikokonsulenten Lee Weathers (Kate Mara) til et avsidesliggende, topphemmelig anlegg hvor hun skal undersøke og evaluere en grusom ulykke. Hun oppdager der at hendelsen har blitt utløst av et tilsynelatende uskyldig "menneske", som viser seg å kunne være både en unik ressurs- og en uberegnelig trussel. Trailerens gufne atmosfære lokker og skuespillerne er både sterke og spennende. Vi krysser fingrene for denne!

Se trailer

Dylan Minnette og Stephen Lang i Don't Breathe

Don't Breathe

Premiere: 30. september

Helt på tampen av september serverer "Evil Dead"-regissør Fede Alvarez oss skrekkhorrorfilmen "Don't Breathe" (Tidligere kalt "The Man in the Dark"). Filmen har allerede høstet glimrende anmeldelser, så alt later til at vi har en intens og brutal opplevelse i vente (hurra!). I korte trekk går handlingen som følger: En gruppe tenåringen bryter seg inn i en blind manns hjem med planer om å begå den perfekte kriminelle handlingen, og vel...så feil kan man ta!

Se trailer

The Girl with All the Gifts

The Girl with All the Gifts

Premiere: 30. september

Denne britiske post-apokalyptiske sci-fi horrorthrilleren (puh) er regissert av Colm McCarthy, og manuset er basert på M.R Careys novelle med samme tittel. Handlingen foregår i en dystopisk framtid hvor store deler av menneskeheten er utryddet etter den dødelige soppinfeksjonen Ophiocordyceps unilateralis, også kalt Zombie sopp. De infiserte, "Hungries", mister sine mentale evner og nærer på friske menneskers kjøtt og blod. Blant de få overlevende, følger vi en forsker, en lærer og to soldater som med hjelp fra en helt spesiell jente, forsøker å overleve i det kollapsede samfunnet.

Se trailer

Blair Witch

Blair Witch

Premiere: 28. oktober

Sommeren 2016 fikk vi vite at skaperne bak den kommende skrekkfilmen "The Woods" hadde lurt oss alle. Under årets Comic-Con kunne de nemlig avsløre at "The Woods" byttet navn til "Blair Witch"- og ja, er oppfølgeren til kultfilmen "The Blair Witch Project" fra 1999. Surprise! Plottet går som følger; "Etter å ha funnet en mystisk video som viser søsterens erfaringer i den forbannede skogen til Blair-heksa, drar Bane og noen venner ut i skogen for å lete etter henne." Som du sannsynligvis allerede har skjønt, er det ikke lagt opp til en spesielt trivelig campingtur her. Skogen er tilbake. Heksa er tilbake. De vettskremte ungdommene er tilbake...i hvert fall for en stund.

Se trailer

Lulu Wilson i Ouija: Origin of evil

Ouija: Origin of Evil

Premiere: Kommer ikke på kino

Ouijabrettets kraft er ikke til å spøke med. I oktober dukker oppfølgeren til "Ouija" (2014) opp for å spre ondskap på ny. Denne gangen befinner vi oss i Los Angeles i 1967, hvor en enke og hennes to døtre livnærer seg av holde falske åndelige seanser. Under en av seansene begår de et fatalt feilsteg og inviterer grusomme krefter inn i hjemmet. Når den yngste datteren bli besatt av en demon, må den vesle familien konfrontere sine verste mareritt for å redde henne- og sende hennes besitter tilbake til den andre siden... Tør vi håpe på at oppfølgeren blir bedre enn originalen tro?

Se trailer

Train to Busan

Train to Busan

Premiere: 4. november

YES! Jeg må bare få uttrykke min glede over at filmen som blir referert til som "Årets store zombie-sensasjon!" får norsk kinodistribusjon! Sør Koreanske "Train to Busan" har allerede høstet strålende anmeldelser og kan skilte med en kritikerscore på hele 96 prosent hos nettstedet Rotten Tomatoes. Skrekkthrilleren følger en far og hans datter som blir fanget på et tog under et massivt Zombie-utbrudd i Sør Korea. Toget er på vei fra hovedstaden Seoul til Busan- den siste trygge byen etter at det uidentifiserte zombie-viruset rammet Korea. Alle kan potensielt være infisert, og blant de vettskremte passasjerene ombord sprer mistanker seg som ild i tørt gress. Vil de rekke frem i tide?

Se trailer

Shelley

Shelley

Premiere: 2. desember

Rett før Halloween dukker vår egen skrekkskuespillerinne, Ellen Dorrit Petersen (Blind, Villmark 2), opp på kinolerretene for å gi oss kuldegufs nedover ryggraden. I denne tyske grøsseren møter vi paret Louise (Dorrit Petersen) og Caspar som har et sterkt ønske å bli foreldre, men Louise kan ikke få barn. Louise inngår en pakt med deres rumenske hushjelp, Elena, om at hun skal bære frem barnet, men ting går mildt sagt ikke som planlagt...

Se trailer her

Evolution

Evolution

Premiere: 9.desember

10 år gamle Nicolas bor sammen med moren sin på en avsidesliggende øy, i en landsby kun befolket av kvinner og unge gutter. På sykehuset, beliggende på klippen over havet, gjennomgår guttene merkelige medisinsk behandlinger, men Nicolas er den eneste som undrer seg. Han merker at moren lyver for ham, og er fast bestemt på å finne ut hva hun bedriver med de andre kvinnene om natten, på stranden. Det han oppdager er starten på et mareritt han hjelpeløs trekkes inn i. Men så får han en uventet alliert i Stella, en ung sykepleier.

Se trailer her