Eddie Redmayne i Fabeldyr og hvor de er å finne

Høstens høydepunkter på kino

Disse filmene kan du glede deg til å se på kino høsten 2016.

Er du glad i å se film går du en god tid i møte. Høsten 2016 får norske kinoer besøk av både interessante dokumentarer, komedier, etterlengtede animasjonsfilmer og sterke historiske dramaer. Noen av høydepunktene kan du se i klippet i vinduet øverst i artikkelen.

Disse filmene vi gleder oss stort til å se på kino i høst:

Oppdrag Dory har premiere 26. august
Oppdrag Dory har premiere 26. august

I august kan du se "Star Trek Beyond", "Løvekvinnen" og "Oppdrag Dory". Fra september står høydepunktene i kø, og allerede den første helgen får vi den norske actionfilmen "Cave" og dokumentaren om vårt eget sjakkgeni "Magnus". Deretter følger barnefilmen "Gråtass gir gass", grøsseren "Morgan", dramaet "Rosemari", skrekkfilmen "Blair Witch", neste kapittel i historien om "Bridget Jones", krigshistorien "Kongens nei", western-festen "The Magnificent Seven" og den sanne historien om "Snowden".

Les også: Høstens barnefilmer på kino

12. oktober kommer endelig oppfølgeren til Børning på kino!
12. oktober kommer endelig oppfølgeren til Børning på kino!

I oktober åpner Woody Allen kinofesten med sin "Café Society". Familiene får sitt med "Miss Peregrines Home for Peculiar Children" og "TROLLS", og de humororienterte kan glede seg til "Børning 2", "Swiss Army Man" med Daniel Radcliffe i rollen som levende lik, "Burn Burn Burn" og "Keeping up with the Joneses".

Liker du spenning vil du finne "Inferno", "Jack Reacher: Vend aldri tilbake" og "The Girl on the Train" på kinoprogrammet denne måneden. Mens høsten for alvor gjør sitt inntog er det ikke helt uhørt å begynne å planlegge skiturer, og fra 28. oktober kan du varme opp med "Supervention 2".

Les også: Disse skrekkfilmene kan du se på kino i høst

Benedict Cumberbatch blir å se i Doctor Strange fra 4. november
Benedict Cumberbatch blir å se i Doctor Strange fra 4. november

I november får vi besøk av en ny helt, "Doctor Strange". En annen "heltinne" som skal få vise seg frem i all sin (sang)prakt er "Florence Foster Jenkins" som bekles av Meryl Streep. Studio Ghibli leverer også en ny film denne måneden, og denne gangen er det eventyret "Min nabo Totoro" som skal trollbinde publikum.

De påfølgende helgene kan det hende mange blir sittende ytterst på setet i kinosalen, for da kommer både krimfilmen "The Accountant" med Ben Affleck, thrilleren "Nocturnal Animalt" med Jake Gyllenhaal og tredje film ut i The Ring-serien, "Rings". Tilhengere av Harry Potter har trolig notert seg datoen allerede, men 18. november er det altså duket for "Fabeldyr og hvor de er å finne". November måned rundes av med den romantiske krigsfilmen "Allied" og zombie-sensasjonen "Train to Busan".

Mange gleder seg nå til jul, og stemningen kommer garanter med en kinotur for å se "Gubben og Katten - Tidenes gladeste jul", eller "Bad Santa 2".

Du finner komplett oversikt over premieredatoer i vår liste over kommende filmer

God filmhøst!