Star Wars: The Force Awakens

Hollywood-interesse for norske landemerker

De største filmstudioene i Hollywood snuser på Preikestolen, Trolltunga, Folgefonna og Lofoten som location for nye storfilmer.

I et intervju med Aftenposten forteller linjeprodusentene Tor Arne Øvrebø og Per-Henry Borch om stor pågang fra internasjonale studioer som vil filme i Norge.

– Skaperne av en kommende storfilm fra Disney-eide Lucas Film ønsker å bruke Preikestolen eller et annet, Preikestol-lignende sted, som en mektig location for sluttscenene i produksjonen. I juni og juli gjennomførte vi en besøksrunde sammen med disse folkene, hovedsakelig på Vestlandet, opplyser Borch. Etter det avisen har grunn til å tro, er dette snakk om en ny film i Star Wars-serien.

Les også: Alt du trenger å vite om Star Wars: Episode 8

Regissør J.J. Abrams og Mark Hamill i Irland under innspillingen av en scene i Star Wars: The Force Awakens
Regissør J.J. Abrams og Mark Hamill i Irland under innspillingen av en scene i Star Wars: The Force Awakens

Marvel på befaring

I tillegg forteller de to at Marvel Studios, som blant annet produserer Avengers-filmene, har vært på befaring i Norge for å planlegge mulige scener til en av de kommende produksjonene.

Borch nevner at de utenlandske selskapene har uttrykt interesse for å filme på spektakulære steder som Preikestolen, Trolltunga og isbreen Folgefonna ved Odda, og flere steder i Lofoten.

Les også: Høstens filmperler

Vil vi få se Preikestolen i en kommende Star Wars-film tro?
Vil vi få se Preikestolen i en kommende Star Wars-film tro?

Tidligere i år har Hollywood-produksjonene "Snømannen" med Michael Fassbender og "Downsizing" med Matt Damon gjestet Norge og brukt steder som Oslo, Rjukan, Bergen og Trollfjorden i Lofoten til å filme scener.