Dakota Fanning

Fanning til Marklund-filmen

22-årige Dakota Fanning trer inn i rollen som svensk journalist i filmatiseringen av "Postcard Killers", som Liza Marklund har skrevet sammen med den amerikanske spenningsforfatteren James Patterson.

– Jeg har aldri vært i Stockholm før, så det ser jeg veldig fram til, sier Dakota Fanning selv i et intervju med TT. Handlingen i "The Postcard Killers" utspiller seg delvis i Sverige, men mest i USA. Journalisten Dessie Larsson kommer på sporet av alvorlige og omfattende drapssaker, og jager de skyldige sammen med amerikansk politi.

Les også: Anbefalte thrillere

Dakota Fanning og Cameron Bright i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
Dakota Fanning og Cameron Bright i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Mange jern i ilden

Filmen skal regisseres av Janusz Kaminski, som er to ganger Oscar-belønnet og har god fartstid, blant annet fra samarbeid med Steven Spielberg.

– Men jeg vet ikke når innspillingen går i gang. Enn så lenge ligger det noen år fram i tid, sier Fanning. Hun er i Venezia for å spre glans over verdenspremieren på den brutale westernfilmen "Brimstone". Snart er det også premiere på Ewan McGregors regidebut, "American Pastoral", der hun spiller en opprørsk datter på 1960-tallet. Og før hun tar seg inn i Marklund-universet, trer hun også inn i hovedrollen i Kirsten Dunsts regidebut: En filmatisering av Sylvia Plaths klassiker "Glassklokken".