Jesper Christensen som Kong Haakon VII i Kongens nei

Se Kongens nei til halv pris på kino!

Kinoklubbens neste film er Erik Poppes "Kongens nei" med Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen og Tuva Novotny i spissen.

Årets store norske filmopplevelse, "Kongens nei", har premiere over hele landet 23. september. Erik Poppe står for regien og manuset er skrevet av Jan Trygve Røyneland og Harald Rosenløw Eeg. Filmen skildrer tre dramatiske døgn i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten; overgivelse eller døden.

Kong Haakon spilles av danske Jesper Christensen, som blant annet har spilt skurken Mr White i James Bond-filmene "Casino Royale", "Quantum of Solace" og "Spectre". Kronprins Olav spilles av Anders Baasmo Christiansen, en av Norges mest populære og prisbelønnede skuespillere. I rollen som kronprinsesse Märtha får vi se Tuva Novotny (Dag, Jalla! Jalla!, Eat Pray Love), og kongebarna (prinsesse Ragnhild, prinsesse Astrid og prins Harald) spilles av Sofie Falkgård, Ingrid Ross Raftemo og Magnus Dobbe/Lage Kongsrud. I tillegg får vi se skuespillere som Gerald Pettersen, Jan Frostad, Hans Jacob Sand og Rolf Kristian Larsen.

Se traileren her

Anders Baasmo Christiansen og Jesper Christensen som Kronprins Olav i Kongens nei
Anders Baasmo Christiansen og Jesper Christensen som Kronprins Olav i Kongens nei

Halv pris på utvalgte filmer

Som Kinoklubb-medlem får du halv pris på billetten til "Kongens nei". Filmen er valgt ut av klubbens eget utvalg, og i begrunnelsen skriver de blant annet at ""Kongens nei" er en av de filmene som makter å fenge deg fra du setter deg ned i kinostolen og fram til rulleteksten er ferdig."

Les mer om Kinoklubben og meld deg inn her for å få halv pris.

"Kongens nei" har norgespremiere fredag 23. september. Les mer om filmen her!