Kylo Ren og Eddie Redmayne

Redmayne ville bli Star Wars-skurk

Det var Adam Driver som trakk det lengste skurkestrået da rollen som Kylo Ren i "Star Wars: The Force Awakens" skulle besettes.

Men en annen skuespiller kjempet også om rollen, nemlig den etter hvert ikke helt ukjente briten Eddie Redmayne. Nå forteller han at han prøve-leste for rollen – men karakteriserer samtidig sin audition som "katastrofal".

Det rådet stort hemmelighetskremmeri rundt filmen, og Redmayne måtte derfor lese fra et helt annet manus. Han fikk en scene fra "Star Trek" og "Stolthet og fordom", men visste altså at det var en Star Wars-skurk han var aktuell for.

– Og dersom du er som meg, så legger du på en litt rar stemme, sier skuespilleren i et intervju med Uproxx. Han legger til at uansett hvor hardt han prøvde på å låte som Darth Vader, så lyktes han ikke med å imponere de castingansvarlige. Etter ti takninger ga han opp.

Les også: Alt du trenger å vite om Star Wars: Episode 8

Adam Driver under Star Wars: The Force Awakens-arrangementet i San Diego Comic Con 2015
Adam Driver under Star Wars: The Force Awakens-arrangementet i San Diego Comic Con 2015

Rollen gikk som kjent til "Girls"-skuespilleren Adam Driver. Men Redmayne har ikke akkurat vært arbeidsledig. Han har vært å se mot svenske Alicia Vikander i Oscarnominerte "The Danish Girl" og han blir snart å se i fantasyfilmen "Fabeldyr og hvor de er å finne", som lander på norske kinoer 16. november.