The Crown

De mest populære TV-seriene akkurat nå

Har du fått med deg kremen av serier?

Finn inspirasjon til nye serier å se på IMDbs måling av øyeblikkets mest populære TV-serier.

Her er de 10 mest populære TV-seriene på verdensbasis 17. november 2016:

Shameless sesong 5

10. Shamless

Skandaløse og humoristiske "Shameless" har fascinert sine tilhengere siden 2011, og tok i oktober steget inn i sin sjuende sesong. I serien, som forøvrig ikke likner noe(!) annet, møter vi middelklassepatriarken Frank Gallagher som elsker de seks barna sine- neste like mye som han elsker alkohol, nikotin og trygd. Heldigvis for Gallagher er hans eldste datter, Fiona, av den ansvarlige typen, og hun leder den ikke fullt så velfungerende familien- på et vis...

Millie Bobby Brown i Stranger Things

9. Stranger Things

Duffer-brødrenes nostalgitrip- og seriefenomen "Stranger Things" har tronet alt som kan trones de siste månedene. Handlingen er satt til 80-tallet, hvor en liten by blir satt på hodet når en ung gutt forsvinner. Guttens mor, venner og byens politisjef blir nødt til å trosse ubehagelige oppdagelser og grusomme krefter for å få han tilbake. Seriens første sesong blir av mange beskrevet som ren perfeksjon, og noen mener at den burde fått stå i fred, på egenhånd, for alltid. De aller fleste jublet likevel da seriens andre sesong ble annonsert allerede for juli 2017.

Game of thrones

8. Game of Thrones

I Westeros fortsetter kampen om jerntronen, men før vi får svar på hvem som blir sittende der til slutt, må vi smøre oss med tålmodighet. Siste episode av sjette sesong ble vist 26. juni 2016, og sesong 7 får vi ikke før i juni 2017. Det er likevel ingen tvil om at GOT er verdt månedene på pinebenken; serien tok nylig steget opp på pallen som den mestvinnende serien gjennom tidene, med hele 38 Emmy-priser totalt.

Se også: Game of Thrones-Quiz!

Stephen Amell i Arrow sesong 4

7. Arrow

Tiden flyr og for øyeblikket er serien basert på DC Comics seriefigur, Green Arrow, godt inne i sin femte sesong. Vi følger milliardær og playboy Oliver Queen, som i første sesong vender tilbake til Starling City etter å ha tilbragt 5 år på en øde øy etter en båtulykke. Forandret til sinns og utstyrt med pil og bue, bestemmer han seg for å vokte byen fra trusler og kriminalitet under kallenavnet Vigilante/The Hood- senere Arrow.

The Flash

6. The Flash

Serien er basert på DC Comics supersoniske karakter The Flash og produseres av teamet bak "Arrow". Vi følger den sjarmerende, beleste og litt klønete SCI-etterforskeren Barry Allen, som etter et feilslått vitenskapelig eksperiment er den raskeste mannen i live. Med superhastighet fyker han gjennom Central City og beskytter uskyldige mot byens resterende metamennesker og kjeltringer. "The Flash" har rullet siden 2014 og er for tiden midt i sin tredje sesong.

Les også: Superheltfilmene i 2016 og fremover

American Horror Story sesong 6

5. American Horror Story

Lettskremt? Ikke se "American Horror Story" alene. Serien kretser rundt ulike karakterer- og ubehagelige lokasjoner, som blant annet et hus med en morderisk fortid, et galehus, en hekseforsamling, et gåtefullt hotell osv. Serien er kritikerrost og har vunnet en rekke priser, både Emmys og Golden Globes. Hele fem sesonger er sluppet siden 2011, og sjette sesong avsluttes på Fox torsdag 17. november kl 21.55.

Les også: Høstens skrekkfilmer 2016

Black Mirror

4. Black Mirror

Netflix-serien "Black Mirror" utforsker hvilke konsekvenser den raske tekonlogiske utviklingen har på livet og samfunnet. Hver episode er en helt selvstendig historie, men med et overlappende tema. Tredje sesong ble sluppet i oktober og fjerde sesong er allerede planlagt for 2017 med seks nye epiosoder.

Ingrid Bolsø Berdal i Westworld

3. Westworld

HBOs nye storsatsning beskrives som "Game of Thrones" sin arvtager, og er en 10 episoders lang mørk odysséen, som utforsker kunstig intelligens som blir selvbevisst. Handlingen er basert på Michael Crichtons film fra 1973 med samme navn, hvor vi befinner oss i en futuristisk temapark med roboter som innbyggere. Seriens cast er imponerende, og består blant annet av vår egen Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood og James Marsden.

Les også: Anmelderne bøyer seg for Westworld

The Walking Dead - sesong 6

2. The Walking Dead

I "The Walking Dead" følger vi den tidligere sheriffen Rick Grimes og en gruppe overlevende som søker trygghet etter en zombieapokalypse. Zombiene er over alt, og de overlevende må kjempe for å beskytte seg mot hordene av levende døde - og smittede mennesker.

"The Walking Dead" er basert på tegneserien med samme navn, og hadde premiere på AMC i 2010. Startskuddet for seriens syvende sesong gikk mandag 24. oktober på FOX, kun én dag etter den amerikanske premieren. Serien har også fått sin egen spin-off, "Fear the Walking Dead", som i disse dager går mot slutten av sin andre sesong.

Les også: Topp 10: Zombiefilmer

The Crown

1. The Crown

På toppen av lista finner vi den storslåtte Netflix-originalen "The Crown". Seriens første sesong består av ti episoder, og følger livet til Storbritannias Dronning Elisabeth II fra hun giftet seg i 1947 til nåtid. Dramaet beskriver den politiske rivaliseringen og romantikken i dronningens regjeringstid, samt hendelsene som formet andre halvdel av 1900-tallet. Serien har blitt svært godt mottatt verden over og kritikerne lovpriser både sterke skuespillerprestasjoner, regi, manus og produksjon.

Har du sett alle de ti titlene på toppen av lista? Sjekk ut de neste 40 titlene på IMDBs liste her! (OBS! Lista oppdateres og endres kontinuerlig)