Pinnemann

Knerten får konkurranse fra Pinnemann

Av og til er en pinne ikke nok: Nå dukker Pinnemann opp og er klar for å erobre norske barnehjerter.

Han er den nye karakteren til den britiske barnebokforfatteren Julia Donaldson, som sammen med illustratøren Axel Scheffler står bak de populære bøkene om "Gruffalo", "Lille Gruffalo", "Tramp og Line" og "Plass bakpå kosten".

"Stickman" utkom på originalspråket i 2008, men er nå oversatt til norsk av Arne Rusten. "Pinnemann", som han da ble hetende, utkom nylig på Omnipax. Nå får enda flere små stifte bekjentskap med ham: På selveste julaftens morgen dukker nemlig animasjonsfilmen om Pinnemann opp på NRK Super.

Les også: Vinterens barnefilmer på kino

Pinnemann

Populær pinne

Da "Stick Man" ble vist på BBC på juledagen for to år siden, ble den sett av nær 10 millioner. Bak står produksjonsselskapet Magic Light Pictures, som tidligere har tatt for seg Donaldson-bøkene "Gruffalo" og "Plass bakpå kosten" – hele veien til Oscar-nominasjoner. Handlingen er i følge Omnipax svært tro mot Julia Donaldsons bok:

Familiefaren Pinnemann er ute på sin daglige joggetur, da han glemmer å se seg for – og blir utsatt for en pinneglad og leken hund. Deretter blir Pinnemann brukt som alt fra flaggstang på et sandslott, balltre og kvist i et svanereir. Vil han noen gang komme hjem til familietreet sitt?

– Julenissen er involvert, så det er en barnebok som passer fint til tiden nå, heter det fra Pinnemanns norske forlag.