Suicide Squad - Harley Quinn - Margot Robbie

Publikums favorittfilmer fra 2016

Disse filmene likte Filmwebs lesere best.

Publikums filmsmak er svært variert, men enkelte filmer fenger likevel massene. I 2016 har kinoprogrammet bydd på filmer for enhver smak, enten du liker store eksplosjoner eller små historier. Her har vi samlet de 10 filmene* publikum har stemt frem som de beste:

*Kun filmer med norsk kinopremiere i 2016 og mer enn 1000 stemmer er medregnet.

Publikums topp 10 fra 2016:

Trond Nilssen i Pyromanen
Trond Nilssen i Pyromanen

10: PYROMANEN: 7,22/10

I en liten bygd på sørlandet tenner en pyroman sin første fyrstikk og ser flammene stige. I takt med at frykten sprer seg blir brannene han starter stadig større, og lensmannen mistenker at pyromanen slett ikke kommer utenfra, han er lokalkjent, han er en av dem. Filmen er basert på boka Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll og har Trond Nilssen, Agnes Kittelsen og Henrik Rafaelsen i hovedrollene. Filmen var en av de tre kandidatene til å representere Norge i Oscar-utdelingen, og ble sett av 38.464 på kino.

Margot Robbie i Suicide Squad
Margot Robbie i Suicide Squad

9. SUICIDE SQUAD: 7,24/10

Når DC Comics slår på stortromma blir publikum fornøyd. Regissør og manusforfatter David Ayer har latt superskurkene begi seg ut på farlige oppdrag i bytte mot benådning. Blant skurkene, eller skal vi si heltene, herjer blant annet Harley Quinn, Batman, Jokeren, Deadshot og Enchantress. Filmen ble sett av 296.069 på kino.

Jesper Christensen som Kong Haakon VII i Kongens nei
Jesper Christensen som Kong Haakon VII i Kongens nei

8. KONGENS NEI: 7,25/10

Erik Poppe sto bak regiroret da de tre dramatiske døgnene i april 1940 ble til film. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt, uten å vite når de ser hverandre igjen og hva som skal skje med landet. Kong Haakon og kronprins Olav spilles av Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen, og filmen er så langt sett av 714.409 på kino.

Les også: Dette mener Filmweb-redaksjonen er de beste filmene fra 2016

James McAvoy i X-Men: Apocalypse

7. X-MEN: APOCALYPSE: 7,27/10

Handlingen er satt til 1983. En forfader av mutantene, En Sabah Nur, returnerer med planen om å kaste verden inn i en apokalypse for å sikre seg total overlegenhet over herredømmet. Bryan Singer regisserer igjen, og vi møter stjernene fra de nye filmene. Filmen ble sett av 76.467 på kino.

Colin Farrel og Eddie Redmayne i Fabeldyr og hvor de er å finne

6. FABELDYR OG HVOR DE ER Å FINNE: 7,28/10

Handlingen er lagt til New Yorks hemmelige magikermiljø hele 70 år før Harry Potter leser Fisles lærebok om fabeldyr på Galtvort. Vi får følge Salamander Fisles reise i trollmennenes verden. Filmen er så langt sett av 263.870 på kino.

Emilia Clarke og Sam Claflin i Et helt halvt år

5. ET HELT HALVT ÅR: 7,29/10

"Et helt halvt år" hadde tilhengere verden over lenge før filmen kom på kino på grunn av boka den er basert på. Vi får historien om den rike, men paralyserte, William Traynor (Sam Claflin) som får Louisa Clarke (Emilia Clarke) som personlig assistent. Sakte men sikkert begynner William å se lysere på livet, og romantikken blomstrer. Filmen ble sett av 407.747 på kino.

Chris Evans i Captain America: Civil War

4. CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR: 7,43/10

Steve Rogers aka Captain America leder det nye Avengers-teamet som skal beskytte menneskeheten, men når det politiske presset øker etter en hendelse der Avengers er involvert splittes laget mellom Rogers og Tony Stark. Hvem skal lede The Avengers videre? Den tredje filmen med Captain America ble sett av 173.125 på kino.

Børning 2

3. BØRNING 2: 7,54/10

Tre år etter den første filmen var det duket for svidd gummi igjen. Denne gangen var veiene dekket med is, og ruta gikk til Murmansk! Det er "... itj akkurat California" som regissør Hallvard Bræin sa, men med Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Sven Nordin, Otto Jespersen og Jenny Skavland samlet igjen ble det i alle fall moro, og en skikkelig publikumssuksess. 438.076 så filmen på kino.

Ryan Reynolds i Deadpool

2. DEADPOOL: 7,70/10

312.970 personer satte seg til rette i kinosetet for å se Marvels mest ukonvensjonelle helt i aksjon. Historien om hvordan Wade Wilson går fra å være spesialsoldat til hardbarka leiemorder under alter egoet Deadpool fikk folk til å både måpe, le og applaudere.

Warcraft

1. WARCRAFT: THE BEGINNING: 7,76/10

Å lage film basert på et så populært spill som Blizzard Entertainments World of Warcraft er et sjansespill, men regissør Duncan Jones sjonglerte Luthar, Durotan, orker og The Horde med letthet. Filmen ble ingen kritikeryndling, men de 104.000 publikummerne som så filmen på kino har i snitt gitt filmen imponerende 7,76 av 10 mulige. Med dét er "Warcraft: The Beginning" kåret til publikums favorittfilm fra 2016!

2016 var et sterkt kinoår, men 2017 blir vel så sterkt! Se oversikt over filmene du har i vente på kino her.