Katherine Waterston i Alien: Covenant

10 filmer vi gleder oss til...

... på grunn av traileren!

Hva kjennetegner egentlig en god trailer? Det er ikke alltid så lett å sette fingeren på akkurat hva det er, men det å skape en stemning, slå an tonen og suge seerne til seg er avgjørende. En god trailer skal helst ikke røpe for mye av handlingen (her er det alt for mange som synder!), men likevel lette nok på sløret til at man dras inn i filmens univers og blir sultne på mer. Viktigst av alt: man må sitte igjen med følelsen av at dette er en film jeg ikke kan gå glipp av.

Vi har tatt en runde i serien filmer-vi-gleder-oss-til-på-grunn-av-traileren og plukket ut 10 godbiter som kommer på kino i tiden fremover:

Moonlight

En meget stemningsfull trailer som raskt slår an tonen. Det intense lydbildet, med sine jagende strykere, akkompagnerer intensiteten i samspillet mellom karakterene og sitatene fra svært så kredible kilder er med på å forsterke opplevelsen av dette er heftig kvalitetsfilm som må sees på det store lerretet.
Premiere: 10. februar

Lego®Batman filmen

Traileren til den nye Lego-filmen er rett og slett hysterisk morsom. Animasjonen ser bra ut, traileren er velklippet og underholdende, men det er først og fremst humoren som viktig her. Og det får traileren frem på glimrende vis.
Premiere: 10. februar

Trainspotting 2

Choose life-monolagen er tatt i vår tid og gjengen har blitt 20 år eldre. Med en tøft klippet trailer som viser frem den typiske Danny Bolylske rytmen og glimrende låtvalg håper vi den lever opp til forgjengeren og leverer både et forrykende soundtrack og en heftig film.
Premiere: 24. februar

Logan

Det er deilig når musikkvalget treffer. Johnny Cash sin vakre og såre versjon av "Hurt" tegner opp den perfekte atmosfæren når vi møter Wolverine som en rusten, slagen mann. Men håpet om at superhelten kan gjenoppstå blir forsiktig tent: "... I remember everything". Trailer nummer to fra Marvel-filmen lover også godt.
Premiere 3. mars

Skjønnheten og udyret

Altså, man smelter jo helt bare av musikken. Traileren viser oss nøye utvalgte glimt av en eventyrverden vi umiddelbart oppslukes av. Den er perfekt konstruert og gjør akkurat det den skal. Det eregentlig bare en ting å si: magisk!
Premiere: 17. mars

Kjempen

Denne traileren tar tak i følelsene dine og herjer med de. Noe så fint og så sårt og så stort. Nydelig musikk og en nydelig blanding av realisme, surrealisme og fantasi.
Premiere: 24. mars

Silence

En trailer med nerve som bærer bud om en mektig seeropplevelse med glitrende rolletprestasjoner og intens dramatikk. Vakre bilder, både storslaget og nært, dynamisk og drivende med historisk sus.
Premiere: 24. mars

Kammerpiken

Stilsikker, visuelt slående og med en forrykende og insisterende rytme. Musikken drar opp pulsen og matcher perfekt bildemontasjen og vi liker at vi bare får ørsmå glimt av handlingen og karakterene.
Premiere: 7. april

Alien: Covenant

En forrykende trailer som byr på store kontraster, fra klaustrofobiske romfartøy til mektige, åpne landskaper, fra lys til mørke og fra kjølige humanoider til svært så organiske grufulle skapninger. En trailer som nikker både til sin forgjenger "Prometheus" og den originale Alien-filmen fra 1979.
Premiere: 19. mai

Blade Runner 2049

Redaksjonen fikk frysninger på ryggen da vi endelig fikk første glimt av nye Blade Runner. Traileren gjør alt riktig, med et heftig lydbilde som griper deg fra første sekund, rolig men dirrende tempo, kul voice over, herlig mørk, dystopisk stemning og et gjennomført visuelt uttrykk. Alt tyder på at regissør Denis Villeneuve gjør ære på originalen i sin videreføring av Blade Runner-universet.
Premiere: 6. oktober

Les mer om det forrykende filmåret 2017 og se oversikt over alle kommende filmer.