Ole Giæver i Mot naturen

Giæver setter kursen mot Berlin

Ole Giævers kommende film "Fra balkongen" får vise seg fram når filmfestivalen i Berlin kjører i gang i februar.

Giæver er blitt rene Berlin-gjengangeren når han nå for tredje gang er invitert til Panorama-seksjonen, ikke minst fikk han mye oppmerksomhet for sin "Mot naturen" – som også vant pris – i 2015.

Jeg er svært takknemlig og stolt over at jeg med "Fra balkongen" får komme tilbake til Berlinalen for tredje gang. Vi er helt i siste innspurt for å få filmen ferdig til sin verdenspremiere, sier regissør og manusforfatter Ole Giæver selv via en pressemelding.

Les også: Nei til Kongens nei fra Oscar-akademiet

Ole Giæver i Mot naturen
Ole Giæver i Mot naturen

"Filmen følger Ole og familien gjennom hverdag og høytider, minner og fantasier og i store og små spørsmål. Det er en humoristisk utforskning av hvordan vi lever livene våre i dag", heter det blant annet om filmen – som har et totalbudsjett på 6 millioner kroner. Filmen vil få norsk premiere i juli gjennom distribusjonsselskapet Mer Filmdistribusjon.

Filmfestivalen i Berlin foregår fra 9. – 19. februar og også Erik Poppes "Kongens nei" er invitert. Den får visning i Panorama Special-seksjonen.

Også Poppe har hatt film i Panorama-programmet før. Regidebuten hans "Schpaaa" ble nemlig vist i denne seksjonen i 1999.