Alan Rickman som Severus Slur i Harry Potter

Severus Slur låner navn til hemmelighetsfull krabbe

Siste Harry Potter-karakter ut til å få en dyreart oppkalt etter seg, er Severus Slur: Han hedres med en hemmelighetsfull, gulblek krabbe – oppdaget allerede for 20 år siden.

Da fant amatørsamleren Harry Conley, som tilbrakte pensjonstilværelsen med å dykke etter underlige skapninger i korallrevene utenfor Guam, et par utgaver av den særsynte krabben.

I følge Popular Science tilbringer den én ganger én centimeter store krabbearten mesteparten av tiden sin gjemt blant døde koraller. Nå har den fått et navn: Harryplax severus.

Les også: Var Emma Watson så krevende at hun gikk glipp av La La Land-rollen?

Krabben Harryplax Severus, oppkalt etter Severus Slur i Harry Potter
Krabben Harryplax Severus, oppkalt etter Severus Slur i Harry Potter

Hemmelighetsfull

Det er imidlertid ikke Conley selv som valgte navnene. Han døde i en tragisk ulykke i 2002. Samlingen hans gikk videre til krabbeeksperten Peter Ng, som nå i januar publiserte studien som beskriver Harryplax severus sammen med Jose C.E. Mendoza. Og det er Mendoza, en Harry Potter-fan, som fant på artsnavnet.

Det henspiller både på den vanskelige innsamlingsprosessen – siden severus betyr "alvorlig" på latin – og til den beryktede og misforståtte karakteren professor Severus Slur "for hans evne til å holde på en av de viktigste hemmelighetene i historien", skriver Ng og Mendoza.

Som alle vet evnet Severus Slur å holde på hemmeligheten om at han var dobbeltagent for det gode – nærmere bestemt professor Humlesnurr – helt til sin død. Foruten krabben er også Harry Potters andre sønn Albus Severus oppkalt etter ham.