Avatar

Dette vet vi om Avatar 2

Når kommer oppfølgeren til "Avatar"? Hvem er med? Hvor mange filmer blir det? Vi har svarene!

"Avatar" ble en gigantsuksess på kino verden over vinteren 2009/2010. Bare her hjemme ble det solgt 788.000 billetter! James Cameron bestemte seg tidlig for å gi publikum en komplett Avatar-saga, og vi venter nå i spenning på første nye tilskudd i serien, "Avatar 2".

Men hvorfor tar det så lang tid?! Vel, James Cameron er en grundig fyr. Skriveprosessen skal ha vært kompleks, og parallellt med arbeidet med den første oppfølgeren jobbes det med film nummer tre, fire og fem også. Manus til samtlige filmer skal nå være klare, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet!

Les også: Se hvem som er tilbake i den nye Pirates of the Caribbean-traileren!

Mens vi venter, her er det vi vet så langt:

James Cameron regisserer Avatar
James Cameron regisserer Avatar

James Cameron skal regissere selv

Cameron har ikke regissert noe selv siden "Avatar" i 2009, men når oppfølgeren skal se dagens lys tar han styringen igjen. Med "Terminator", "Aliens", "The Abyss" og "Titanic" på CV'en tillater vi oss å glede oss!

Pandora
Pandora

Vi skal tilbake til Pandora

Pandora dannet bakteppet for historien i den første filmen, og i oppfølgeren skal vi, ikke overraskende, returnere til planeten. Denne gangen skal det utforskes ytterligere, og rykter skal ha det til at deler av filmen foregår under vann. Det høres både veldig dyrt og veldig spennende ut!

Sam Worthington og Zoe Saldana i Avatar
Sam Worthington og Zoe Saldana i Avatar

Sam Worthington og Zoe Saldana er med

Ingen filmserie er komplett uten en helt og en heltinne, og "Avatar" ga oss Jake og Neytiri. Heldigvis har Sam Worthington og Zoe Saldana takket ja til å gjenta rollene, og der er det mye historie å ta av.

Stephen Lang i Avatar
Stephen Lang i Avatar

Stephen Lang vil spille skurk igjen

Men, vent, døde ikke Miles Quaritch i "Avatar"..? Jo, tilsynelatende. Stephen Lang har likevel uttalt at han skal være med i "Avatar 2", på en eller annen måte. Det er bare å begynne å spekulere. Kan han ha overlevd?

Sigourney Weaver i Avatar
Sigourney Weaver i Avatar

Sigourney Weaver er med

Nok en unnskyld meg, men døde ikke hun? Joda, men Cameron liker å samarbeide med Sigourney Weaver, og de har begge bekreftet at sistnevnte blir å se i oppfølgeren. Om det er Dr. Grace Augustine som gjenoppstår eller en ny karakter vi får se vites ikke.

Avatar
Avatar

Innspilling i 2017

Innspillingen er forventet å starte i august i år, så innen den tid håper vi teknologien har rukket å ta igjen Camerons planer... Regissøren selv virker nemlig å være mer enn klar for å ta fatt på gigantprosjektet. I et intervju med The Daily Beast bekrefter han at produksjonen starter i år:

- The thing is, my focus isn’t on Avatar 2. My focus is on Avatar 2, 3, 4, and 5 equally. That’s exactly how I’m approaching it. They’ve all been developed equally. I’ve just finished the script to Avatar 5. I’m now starting the process of active prep. I’ll be working with the actors in the capture volume in August, so I’m booked in production every day between now and then. Our volume is up and running, and everything is designed, and so we’re going full-guns right now.

Tenk - om noen år kan vi ha maraton og se fem (!) "Avatar"-filmer på rad! Lenge å vente? Disse storfilmene ser du på kino i 2017!

Kilde: Movieweb, Slashfilm, Filmwebs Rapportserver