4D Ringen

Slik er 4DX-kino: - Jeg letta fra setet

Ringen kino i Oslo er Nordens første med 4DX-sal.

Fredag 10. mars var det urpremiere i 4DX-salen med "Kong: Skull Island". Vi var tilstede på pressevisningen i forkant og fikk testet konseptet og tatt en prat med Nordisk Film Kinos driftsdirektør Espen Pedersen.

I tiden fremover vil kinoen blant annet vise følgende filmer i 4DX: "Power Rangers", "Fast & Furious 8", "Ghost in the Shell", "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge", "Guardians of the Galaxy 2", "Boss Baby" og "Baywatch", i tillegg til "Logan: The Wolverine", som allerede har gått opp.

Dette er 4DX:

4D-kino er en helt ny kinoopplevelse, hvor man trigger og stimulerer flere sanser på en gang, ikke bare syn og hørsel, men også lukt og det taktile. Konseptet er designet for å forsterke følelesen av å være tilstede i handlingen gjennom fysiske effekter.

På "Kong: Skull Island" fikk vi blant annet oppleve å fly med helikopter gjennom en regnstorm, hvor det ristet og gynget heftig og vinden blåste kraftig i hår og ansikt, samtidig som det lynte og tordnet. Når det høljregnet i Bangkok, traff de første dråpene publikum i salen. Når heftige kamper utspant seg til vanns, ble vi splashet i ansiktet og mystiske ting strøk seg langs beina våre. Når skuddene haglet, kjente vi lufttrykket fra kulene som smalt forbi.