Ben Affleck som Batman i Justice League

Superheltfilmer: oversikt over aktuelle og kommende filmer

Wonder Woman, Spider-Man, Justice League og mye mer!

Superheltfilmen "Captain America: Civil War" var den aller mest innbringende filmen på verdensbasis i 2016, og blant de 15 største filmene finner vi hele 6 superheltfilmer ("Batman v Superman: Dawn of Jusitice" på 5. plass, "Deadpool" på 8. plass, "Suicide Squad" på 10. plass, "Doctor Strange" på 11. plass og "X-Men: Apocalypse" på 13. plass). Så det er ikke overraskende at superhelttrenden fortsetter med full tyngde, med utvidelser og sammensmeltninger av både Marvels og DC Comics universer.

I tiden fremover kan vi blant annet glede oss til en ny runde med Guardians of the Galaxy-teamet, Justice League får sin første film og det blir gjensyn med både Thor og Avengers-gjengen.

Dessuten kommer den aller første filmen med en kvinnelig superhelt i front, nærmere bestemt Wonder Woman, det gleder vi oss stort til!

Artikkelen oppdateres fortløpende med ny informasjon. Med forbehold om endringer.

Chris Pine og Gal Gadot i Wonder Woman

WONDER WOMAN

Premiere: 16. juni 2017

Gal Gadot spiller krigerprinsessen Wonder Woman, og visstnok skal hun få en hel trilogi.

Les også: Norske Lisa Loven Kongsli og Robin Wright til Wonder Woman

Spider-Man: Homecoming

SPIDER-MAN: HOMECOMING

Premiere: 7. juli 2017

"Spider-Man: Homecoming" hektes på det utvidede Marvel-universet med Avengers-heltene, og første glimt av populære Spidey fikk vi allerede i "Captain America: Civil War". Britiske Tom Holland har fått æren av å ta over edderkoppdrakta, og Jon Watts regisserer.

Les også: Her er nye Spider-Man!


Chris Hemsworth i Thor: Ragnarok

THOR: RAGNAROK

Premiere: 27. oktober 2017

Vi møter Chris Hemsworth og Tom Hiddleston i den tredje filmen om Thor. Denne gangen må Thor konfrontere gudene når Asgard er truet av akopalypsen Ragnarok.

Les også: De beste vikingfilmene


Justice League

JUSTICE LEAGUE

Premiere: 17. november 2017

Det har lenge vært snakk om en "Justice League"-film som forener Supermann, Batman, Green Lantern, Wonder Woman, Aquaman, The Flash og flere i mange år. DC Comics svar på The Avengers-satsningen. I november skal det endelig skje, med Zack Snyder som regissør. Med seg har han Amy Adams, Henry Cavill, Ben Affleck, Jason Momoa, Willem Dafoe og Gal Gadot. Det ryktes også at Jared Leto dukker opp som The Joker. Oppfølgeren er allerede lagt til 2019.

Les også: DC Comics satser for fullt


Black Panther

BLACK PANTHER

Premiere: 16. februar 2018

Joe Robert Cole skriver manuset om den kongelige afrikanske lederen som får supermenneskelige krefter, basert på tegneserien av Stan Lee og Jack Kirby. Chadwick Boseman har fått hovedrollen, mens Andy Serkis ryktes å gjenta rollen som Ulysses Klaw som han hadde i "Avengers: Age of Ultron". Michael B. Jordan er også med på laget i rollen som Erik Killmonger.

Les også: 12 kommende filmer fra Marvel


Avengers: Infinity War

AVENGERS: INFINITY WAR - PART 1

Premiere: 4. mai 2018

Historien om kampen med Thanos (Josh Brolin) er så stor at den fordeles over Avengers 3 & 4. Innspillingen skal allerede ha startet.

Les også: Russo-brødrene kaprer «Avengers»


Animated Spider-Man Project

ANIMATED SPIDER-MAN PROJECT

Premiere: 21. desember 2018

Prosjektet er skrevet av Phil Lord og Chris Miller, og regissøren er ingen ringere enn animasjonsveteranen Bob Persichetti ("Hercules", "Shrek 2" og "Puss in Boots"). Filmen står på egne bein og skal ikke være basert på live-action franchisen. Plottet er foreløpig ikke offentliggjort.


Jason Momoa er Aquaman

AQUAMAN

Premiere: 21. desember 2018

Som et ledd i Warner Bros.' planer om å utvide DC Comics' Justice League-univers får vi nå en egen film om "Aquaman"! Jason Momoa spilte Vannmannen i "Batman V Superman: Dawn Of Justice" og gjentar rollen i "Justice League", og får ikke overraskende rollen i denne filmen også. James Wan regisserer, og filmen er for tiden på manusstadiet.

Les også: Her er Aquaman!


En tolkning av skurken Venom

VENOM

Premiere: 5. oktober 2018

Sony Pictures og Marvel har annonsert at det kommer flere filmer om Spider-Man-skurken Venom og skurkegruppen Sinister Six. "Venom" skal regisseres av Ruben Fleischer ("Zombieland", "Gangster Squad") og Scott Rosenberg (Jumanji) og Jeff Pinker (The Dark Tower) står for manuset. Detaljer omkring plottet er foreløpig ikke kjent, så det vil nok ta en stund før vi finner ut av hvordan filmen kommer til å se ut. Innspillingen er forventet å starte allerede høsten 2017 og plottet er foreløpig: Daily Bugle-ansatt Eddie Brock blir ødelagt av en utenomjordisk symbiote og utvikler seg til Spider-Mans erkenemesis Venom.

Les også: Tom Hardy blir Venom


Deadpool 2

DEADPOOL 2

Premiere: Ubestemt 2018

Deadpool 2: Kritiker- og publikumssuksessen "Deadpool" får en etterlengtet oppfølger. Plottet er foreløpig ukjent, men Ryan Reynolds og Brianna Hildebrand vender tilbake som Wade/Deadpool og Negasonic Teenage Warhead. Det ryktes at vi også får se T. J Miller som Weasel og Michael Shannon som Cable.

Les også: Første titt på Deadpool 2


Captain Marvel

CAPTAIN MARVEL

Premiere: 8. mars 2019

Basert på historien til Gene Colan og Roy Thomas, med manus av Meg LeFauve og Nicole Perlman. I tittelrollen får vi se Orscarvinneren Brie Larson.

Les også: 12 kommende filmer fra Marvel


Shazam

SHAZAM!

Premiere: 5. april 2019

David F. Sandberg skal regissere filmen om superhelten Shazam. Historie: "A boy is given the ability to become an adult superhero in times of need with a single magic word."

Les også: Superheltfilmene fra DC Comics


Avengers: Infinity War - Part 2

AVENGERS: INFINITY WAR - PART II

Premiere: 3. mai 2019

Andre del av historien om kampen mot Thanos (Josh Brolin) er forventet å lande på kinoer våren 2019.

Les også: Russo-brødrene kaprer «Avengers»


Suicide Squad

SUICIDE SQUAD 2

Premiere: Ukjent dato 2019

Superskurkene fra "Suicide Squad" (2016) får en oppfølger. Handlingen- og hvem som er involverte i prosjektet er foreløpig ikke kjent.


Green Lantern Corps

GREN LANTERN CORPS

Premiere: 24. juli 2020

Sommeren 2020 får vi en splitter ny grønn lanterne!

Les også: Superheltfilmene fra DC Comics


The Flash

THE FLASH

Premiere: ukjent dato 2020

Ezra Miller er Barry Allen aka The Flash! TV-serien med samme navn har vært en stor suksess, da med Grant Gustin i tittelrollen.

Les også: Superheltfilmene fra DC Comics


Justice League: Part 2

JUSTICE LEAGUE PART TWO

Premiere: Ubestemt dato

Zack Snyder regisserer på ny Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill og co.

Les også: Superheltfilmene fra DC Comics


Channing Tatum

GAMBIT

Premiere: Ubestemt

Dette vet vi så langt: Channing Tatum har ønsket å spille X-Men-mutant i lang tid, og 20th Century Fox har bestemt at tiden er inne for at fan-favoritten Cajun skal få en egen film. Perfekt match! Doug Liman skal regissere, og produsent Simon Kinberg har uttalt at filmen vil bli en "sexy thriller". Filmen har allerede blitt utsatt flere ganger.


En tolkning av The Sinister Six

THE SINISTER SIX

Premiere: Ubestemt

Sony Pictures og Marvel har annonsert at det kommer opptil flere filmer om Spider-Man-skurken Venom og skurkegruppen Sinister Six.

Les også: «Spider-Man»-skurk får egne filmer


En tolkning av Cyborg

CYBORG

Premiere: Ubestemt dato

Ray Fisher skal spille Victor Stone/Cyborg våren 2020.

Les også: Superheltfilmene fra DC Comics

James McAvoy i X-Men: Apocalypse

X-Men: The New Mutants

Premiere: Ubestemt dato

"X-men"-spinoffen "The New Mutants" skal skrives og regisseres av Josh Boone ("The Fault in Our Stars"), og ryktes å ha James McAvoy med på laget som Professor X.


Margot Robbie i Suicide Squad

Gotham City Sirens

Premiere: Ubestemt dato

Margot Robbie gjennoptar rollen som Harley Quinn når tre av Gothams mest notoriske kvinnelige kriminelle skal gjennomføre et livsfarlig oppdrag.

Les også: Barske seriedamer i ny storfilm


RYKTEBØRSEN:

Black Widow: David Hayter skal muligens skrive filmen om Den sorte enke (Scarlett Johansson), en film nylig Russo-brødrene ytret ønske om å regissere. Helt greit for oss! De sa dette på spørsmål om å gi helten en egen film:
"We love that character. We find that the character is one of the richest, if not the richest, character in the Marvel Universe. A very, very complex character, is haunted by demons. Her understanding of the world is fascinating, and I think there's a lot that can be done with that character."

Lobo: Vi får kanskje se anti-helten Lobo på kino, prosjektet har ihvertfall funnet en regissør og manusforfatter i Brad Peyton. Dette er plottet så langt: En tenåringsjente slår seg sammen med en over to meter høy, blå skapning for å stanse en gjeng med flyktninger.

X-Force: Det ryktes at Joe Carnahan skal regissere filmen om en tidsreisende som samler et lag med mutanter for å hindre den forferdelige fremtiden han kommer fra. Ubestemt premiere.

Avengers Infinity War: Part 2: Joe og Anthony Russo står atter en gang for regien når Infinity War-historien skal avsluttes med et BANG!

Untitled Superman Project: Dato og plott er foreløpig ukjent, men Henry Cavill ser ut til å være med på laget.