Chris Pratt i Guardians of the Galaxy Vol. 2

Rommets voktere på nye oppdrag

For tre år siden entret han "Guardians of the Galaxy"-universet. Nå er Chris Pratt tilbake i rollen som romhelten Peter Quill. 

Det er nemlig duket for nye oppdrag for den særegne samlingen av superhelter når "Guardians of the Galaxy Vol. 2" straks lander på kino.

– Jeg vet litt om hvordan historien hans ser ut også i kommende filmer, men det holder jeg tett om, sier Pratt når TT møter ham i London.

Oppfølgeren er uansett her, og samlingen av intergalaktiske helter som sloss mot kriminalitet, må denne gangen også takle Quills far (spilt av Kurt Russell) som har gjort seg selv til en gud – og vil at sønnen skal hjelpe til med å dominere verden.

Les også: De første reaksjonene på Guardians Vol. 2 er her

Guardians of the Galaxy Vol 2.

Humor og action

Som med førstefilmen byr også den nye filmen på en blanding av humor og action, og mye avhenger av Pratts skuespillerinnsats.

– Jo, det er vel mulig at jeg har et glimt i øyet som sier at dette ikke skal tas helt på alvor.

– Men aller mest er det et spørsmål om regi. Balansen skapes i klipprommet, mener han.

Les også: Åtte funfacts om Guardians Vol. 2

Chris Pratt i Guardians of the Galaxy Vol. 2

Store roller

Etter gjennombruddet har Pratt vært å se i filmer så ulike som Morten Tyldums "Passengers" og Antoine Fuquas "The Magnificent Seven". For ikke å snakke om at han gestaltet hovedrollen i en annen kommersiell storsuksess, "Jurassic World".

– Der holder vi på med innspillingen av oppfølgeren akkurat nå. Jeg reiser dit rett etter at jeg er ferdig med intervjuene for "Guardians", forteller han.

På spørsmål om det ikke er vanskelig å ha hovedrollen i to så store filmserier parallelt, svarer han:

– Nei, det fungerer bra. Alle jobber for at det ikke skal bli noen kollisjoner.

Les også: Så mange etter-rulleteksten-scener har Guardians Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol 2.

Ny Guardians-film venter

Peter Quill ser vi også i "Avengers: Infinity War" til neste år, der Guardians-gjengen møter store deler av Marvel studios andre superhelter. Også en tredje film med Guardians-teamet er på tegnebrettet. Regissør James Gunn, som både har skrevet og regissert de to første filmene, sier til TT:

– Allerede mens jeg holdt på med denne filmen funderte jeg på hva som kan skje i neste film. Jeg må jo koordinere med dem som gjør de andre Marvel-filmene, slik at jeg ikke finner på noe som påvirker fortellingene de jobber med. Marvels fortellinger går jo litt ut og inn i hverandre.

"Guardians of the Glaxy Vol. 2" har norsk kinopremiere: 26 april - billetter og mer om filmen finner du her