Lisa Loven Kongsli i Wonder Woman

Norske Lisa om Wonder Woman-rollen: - Jeg kunne drept deg!

Lisa Loven Kongsli (37) er amazonkriger i superhelt-blockbuster.

(Se hele intervjuet med Lisa Loven Kongsli i videovinduet over)

Skuespillerinnen fra Oslo svever høyt om dagen. Hun spiller Menalippe, en amazonkvinne i krigsfølget til selveste Wonder Woman, i DC Comics nyeste superheltfilm. "Wonder Woman".

- Det er jo kjempegøy. Jeg har jobbet jævlig hardt for å få dette til, så det er jo helt absurd og moro på en gang. Skrekkblandet fryd kan man kalle det, forteller Kongsli til Filmweb.
AMAZONKRIGERE: Lisa Loven Kongsli utstyrt til krig til venstre for Gal Gadots Wonder Woman.
AMAZONKRIGERE: Lisa Loven Kongsli utstyrt til krig til venstre for Gal Gadots Wonder Woman.

Hun tror innsatsen i den Golden Globe-nominerte filmen "Turist" har mye av skylden. Den ble også shortlistet til Oscar.

LES OGSÅ: Regissøren ville ikke ha Gal Gadot som Wonder Woman

- Det var en liten film som kom veldig langt ut i verden. Den fikk et bredt nedslagsfelt. På grunn av den fikk man litt vind i seilene og nye dører åpnet seg. Den ga meg liksom et Gilde godkjent kjøtt-stempel.
GILDE-GODKJENT: Lisa Loven Kongsli i "Turist".
GILDE-GODKJENT: Lisa Loven Kongsli i "Turist".

I tillegg til Wonder Women blir Kongslis Menalippe å se i "Justice League" 17. november. Men det stopper ikke der. 37-åringen kan avsløre at det blir mer Menalippe.

- Det er ikke mye jeg har lov til å si, og jeg er ikke så glad i å snakke om filmer jeg ikke har sett enda. Men jeg har signert for fire filmer med Warner Bros. Jeg vet ikke når vi skal filme de to siste.

ES OGSÅ: Kritikerne jubler for Wonder Women

Om det blir i form av oppfølgere til "Wonder Woman" og "Justice League", eller opptredener i andre deler av DC-universet, er usikkert.

DYNAMISK DUO: Patty Jenkins og Lisa Loven Kongsli fikk en god tone på settet.
DYNAMISK DUO: Patty Jenkins og Lisa Loven Kongsli fikk en god tone på settet.

Regissør Patty Jenkins' filmversjon av superhelten Wonder Woman tjente inn 103,3 millioner doller i premierehelga i USA, langt mer enn forventet i bransjen og ny rekord for en film regissert av en kvinne. Det er også ny rekord for en film om én kvinnelig superhelt (spilt av Gal Gadot) – filmer som i seg selv er en sjeldenhet: Det er 12 år siden det sist ble laget en.