Askeladden - I Dovregubbens hall

Første glimt av Dovregubben i ny Askeladden-trailer

Det blir ikke manko på tusser og troll når Askeladden fører vei.

Jeg fant, jeg fant! Hva fant du nå? Den nyeste smakebiten på kinoeventyret "Askeladden - I Dovregubbens hall". Og for et funn det er. Skal vi tro traileren blir det både action, humor og snodige vesener når filmen treffer norske kinosaler 29. september i år.

LES OGSÅ: Ringenes Herre-feeling i Askeladden-teaser

For aller første gang får vi se Askeladden og hans eventyrlige univers i en helaftens live-action spillefilm. "Askeladden – I Dovregubbens hall" er et helt nyskrevet eventyr for dagens kinopublikum, der vi får møte kjente og kjære skikkelser fra Asbjørnsen og Moes samlinger; Nøkken, Stubbekjerringa, Huldra og selveste Dovregubben, for å nevne noen.

ASKELADDEN: Vebjørn Enger har rollen som Espen Askeladden.
ASKELADDEN: Vebjørn Enger har rollen som Espen Askeladden.

Regissør Mikkel Brænne Sandemose gleder seg til å vise filmen.

- Endelig kan jeg vise en raus smakebit fra dette fantastiske eventyret jeg har arbeidet med de siste årene. Filmen er snart helt ferdig og jeg gleder meg virkelig til å vise publikum hvilken storslagen og humoristisk kinofilm vi har laget om vår kjære folkehelt Espen Askeladd. Filmen er et spennende og fantasifylt familieeventyr, inspirert av blant andre Asbjørnsen & Moe, Theodor Kittelsen og Edvard Grieg. Med så mange klassiske inspirasjonskilder har det virkelig vært en morsom og eventyrlig vei frem til ferdig film, sier Sandemose.

I filmens roller finner vi blant annet Thorbjørn Harr (Vikings), Allan Hyde (True Blood), Synnøve Macody Lund (Hodejegerne), Mads Sjøgård Pettersen (Nobel), Gisken Armand (Gilberts grusomme hevn), Gard B. Eidsvold (Doktor Proktors tidsbadekar) og Vebjørn Enger (Kompani Orheim) som selveste Askeladden.