Thelma

Overnaturligheter i andre trailer for Triers norske Thelma

Forbudt kjærlighet og utenomjordiske krefter  Joachim Triers nye film.

Tirsdag ble det kjent at "Thelma" åpner Den norske filmfestivalen i august, og dagen etter kommer altså en lengre smakebit på Triers (Oslo 31.august, Louder Than Bombs) overnaturlige thriller. Sammen med manusforfatter Eskil Vogt beveger Trier seg inn i et landskap han ofte har snakket varmt om. Sjangerfilm, kjærlighet, horror og spenning. Her er den offisielle synopsisen:

Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen som hun holder skjult for sine foreldre. Samtidig treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør å anerkjenne, anfallene blir flere og farligere, og legene har ingen forklaring. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem og en dag forsvinner Anja sporløst.

Filmen har hatt hele 50 millioner kroner i budsjett, hvilket skaper enn viss forventning til visuelle effekter. Eili Harboe spiller hovedrollen. Hun har tidligere vært med i filmer som "Bølgen" og "Kompani Orheim".