War for the Planet of the Apes

Norske kritikere i ekstase for War for the Planet of the Apes

VG slår til med terningkast seks!

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter her.

"War for the Planet of the Apes" er det siste kapittelet i den nye "Planet of the Apes"-sagaen. Filmen ser du på kino fra 12. juli, og skal vi tro norske anmeldere er det MYE å glede seg til. Norges største avis, VG, banker i bordet med en sekser, mens Dagbladet, Nettavisen og NRK P3 slenger seg på med hver sin femmer.

LES OGSÅ: Gollum-skuespiller kaller nye Planet of the Apes kritisk filmkunst

Og VG er ikke den eneste som gir topscore. Både Bergens Tidene og Filmfront kaster sekseren. Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen gjør som de resterende, og triller en femmer. Bare les hva de har å si om den Matt Reeves-regisserte filmen :

Den største honnøren går til Reeves, som skaper en såpass dyp kjærlighet for de behårede figurene at man ikke kan annet enn å glede seg over menneskenes gryende utslettelse. Det er på ett vis litt forstyrrende, men mest av alt en vakker prestasjon. Se denne, med popkorn i en hånd og noe å tørke tårene med i den andre. - VGSom tankeeksperiment er det fremdeles både relevant og emosjonelt. Og actionorgiene er godt porsjonert ut over en film som ikke er redd for å roe ned smellene for å vise fram nyansene som ligger bak avgjørelsene i den tilspissede konflikten mellom aper og mennesker. - NRK P3Da jeg var barn var apene Michael Jacksons Bubbles, sigarrøykende plakataper på toalettvegger og han lille alle ville se svinge seg i et tre, i bleier på tv og i dyreparken: Julius. Den voksne, verdige apen heter nå Cæsar. - DagbladetWar for the Planet of the Apes» byr på massevis av action og spenning. Det er morsomt, det er rørende og det er skummelt. Kort sagt: Glimrende underholdning. - NettavisenJeg hadde aldri trodd at en film om aper med maskingevær skulle bli min første sekser som filmanmelder. «War for the Planet of the Apes» er en genistrek. - Bergens TidendeDen beste av de store Hollywood-franchisene blir faktisk bare bedre og bedre. - FædrelandsvennenDet er i det hele tatt mer liv, varme og sjarme i disse falske apene enn i et hav av andre krigsfilmportretter, noe som hever den opp til en stor opplevelse! War for the Planet of the Apes er episk filmatisk vakker, men også emosjonelt brutalt ærlig og rå. - Filmfront
War for the Planet of the Apes