Maria Mozhdah i Hva vil folk si

Høstens norske filmer 2017

Overnaturlig kjærlighetshistorie, norsk krigshistorie og digre troll.

Den norske filmhøsten ser lovende ut folkens! Med over ti titler av ymse sjangre, alt fra krig og skrekk til sci-fi og eventyr, kan vi trygt anbefale norsk på kino de kommende månedene. Bare sjekk denne smørbrødlista:

THELMA

Premiere 15. september

Thelma er Joachim Triers (Reprise, Oslo 31. august, Louder Than Bombs) nye, norskspråkelige film. Eili Harboe spiller hovedrollen. Hun har tidligere vært med i filmer som "Bølgen", "Kyss meg for faen i helvete" og "Kompani Orheim". Thelma er en romantisk overnaturlig thriller om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende uforklarlige krefter.

Trailer for "Thelma".


ASKELADDEN - I DOVREGUBBENS HALL

Premiere 29. september

Eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden. Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, som er kidnappet av et grusomt troll.

Trailer for "Askeladden - I Dovregubbens hall".


ELIAS OG STOREGAPS HEMMELIGHET

Premiere 6. oktober

Elias er tilbake! Spennende og morsomme utfordringer står i kø for Elias, som har vokst siden sist vi så ham på kino. I "Storegaps hemmelighet" kaster Elias loss mot ukjente farvann. Han får jobb som redningsskøyte i storbyen hvor han møter både fristelser og farer - og blir nødt til å bevise at han er en helt!

Trailer for "Elias og Storegaps hemmelighet".


HVA VIL FOLK SI

Premiere 6. oktober

KINOKLUBB-filmen "Hva vil folk si" er et drama om det vanskelige forholdet mellom en far og en datter. 16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt.

Trailer for "Hva vil folk si".


SKYGGENES DAL

Premiere 20. oktober

Skyggenes dal finner sted i en liten bygd på Vestlandet i Norge. Seks år gamle Aslak og hans mor Astrid opplever en tragedie, som Aslak ikke helt klarer å forstå og Astrid har vansker med å håndtere. I sin søken etter svar, våger Aslak seg inn i den mørke skogen på fjellet som hans mor har advart han mot. Fortellingen befinner seg i et realistisk univers med elementer fra fabelen og gotikken.

FILMWEBTV: John Olav Nilsen forteller om sin skuespillerdebut i "Skyggenes dal".


GJENGANGERE

Premiere 27. oktober

Fra regissør Leon Bashir (Tomme Tønner). Inspirert av regissørens egne opplevelser bak murene. Gjengangere er en film om den yrkeskriminelle mannen Josef som har tilbrakt mesteparten av livet sitt i fengsel. Etter hans yngre bror dør som en konsekvens av hans livsstil, raner han en bank og havner i fengsel igjen.

Gjengangere


KARSTEN OG PETRA LAGER TEATER

Premiere 27. oktober

Karsten og Petra drar på teater med barnehagen. Etter å ha sett Tornerose vil Petra lære mer om teater og Karsten fatter interesse for lyssettingen. Etter et spennende møte med teaterdukkene har Løveungen og Frøken Kanin lyst til å bli skuespillere.

Trailer for "Karsten og Petra lager teater".


NATTA PAPPA HENTA OSS

Premiere 13. oktober

Natta Pappa Henta Oss er regissør Steffan Strandbergs oppveksthistorie om en barndom hos en alkoholisert mor og drømmen om å bli hentet av pappa. Den voksne Steffan ser tilbake og gjenforteller fra barnets perspektiv - om lengselen etter mors kjærlighet og omsorg og sommeren hos besteforeldrene sammen med pappa.

Juleblod


JULEBLOD

Premiere 3. november

Så sikkert som at vinter kommer etter høst, slår en beryktet seriemorder til på juleaften. Han blir derfor omtalt som Nissen, og har rammet Norges utstrakte land hver julaften i over 13 år. Nå nærmer det seg jul igjen, og etterforskerne Thomas Rasch (Stig Henrik Hoff) og Terje Hansen (Sondre Krogtoft Larsen) må kjempe mot klokken for å komme Nissen i forkjøpet før han slår til igjen.

Ekspedisjon Knerten


RETT VEST

Premiere 10. november

Komedien "Rett vest" omhandler vikarlæreren Kasper (Benjamin Helstad), som mister jobben samme dag som hans transseksuelle far Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) får et mentalt sammenbrudd. For å komme seg vekk fra elendigheten bestemmer de seg for å reise over fjellet til øya Ona, for å representere Kaspers nylig avdøde mor i norgesmesterskapet i quilting.


EKSPEDISJON KNERTEN

Premiere 17. november

Lillebror flytter med Knerten og familien sin til Vestlandet, men han drømmer om enda større ekspedisjoner. Lillebror drømmer om å være polfarer som kjemper seg gjennom snøen mot polpunktet.

Synnøve Macody Lund i Hjemsøkt


HJEMSØKT

Premiere 24. november

Cathrine arver farens gamle gods på landet og drar opp dit alene. Hun vil bare selge og komme seg vekk, men slipper ikke unna før hun har stått ansikt til ansikt med husets hemmeligheter.

Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta


KURT JOSEF WAGLE OG MODMYSTERIET PÅ HURTIGRUTA

Premiere 24. november

Kurt Josefs trofaste makker, trubaduren Rock Fjellstad, har fått spillejobb på Hurtigruta. På jobb om bord på båten viser det seg at én person har drept én av andre passasjerene - faktisk båtens innleide musikalske stjerne: Marion Ravn. Kultfilmen "Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa" får endelig en oppfølger. Kanskje uventet for noen, men veldig etterlengtet av fansen til gjengen bak "Kill Buljo"- og "Død Snø"-filmene.


KOMETEN

Premiere 8. desember

En spillefilm av masterstudentene fra Den Norske Filmskolen med Trond Espen Seim. Handler om Gustav (8) som opplever at hans far en dag forsvinner. Nærmiljøet er overbevist om at han har tatt sitt eget liv, men Gustav selv er sikker på at far er bortført av en UFO siden en komet passerte jorda kvelden far forsvant.

DEN 12. MANN

Premiere 25. desember

Harald Zwarts skildring av krigshelten Jan Baalsruds to måneder lange flukt fra nazistene under 2. verdenskrig. Regnes fortsatt som en av de mest utrolige norske overlevelseshistoriene fra krigen. Med Thomas "Fingern" Gullestad i hovedrollen. Denne filmener også KINOKLUBB-film.

FILMWEBTV: Vi besøkte settet i Oslo da nazi-flaggene ble heist.

Trailer for "Den 12. mann".