Emma Stone i La La Land

Emma Stone tjener best

Oscar-vinner Emma Stone har gått forbi Jennifer Lawrence på Forbes' liste over de best betalte kvinnelige skuespillerne i bransjen.

28-åringen som vant Oscar for sin rolle i "La La Land", har fra juni i fjor til juni i år tjent 26 millioner dollar før skatt, drøyt 205 millioner kroner.

"Friends"-stjernen Jennifer Aniston ligger på plassen bak med 25,5 millioner dollar. 27 år gamle Jennifer Lawrence er nummer tre på oversikten til magasinet med en inntekt på 24 millioner dollar. Melissa McCarthy og Mila Kunis følger på plassene bak.

NR 3: FILMWEBTV møtte Jennifer Lawrence før premieren av "Passengers".

Listen over de mannlige skuespillerne ventes å bli publisert senere denne uken. I fjor toppet Dwayne "The Rock" Johnson med 64,5 millioner dollar – mer enn dobbelt så mye som Stone dro inn i år.

– På det meste akkurat nå tjener vi 80 cent mot en dollar. Hollywood har et vrient system som avhenger av typen film, rollens størrelse og hvor mye filmen spiller inn. Og så mye av dette endrer seg gjennom karrieren din, at jeg vil si at kvinner generelt i beste fall tjener fire femtedeler av det menn gjør, sa Stone i et intervju med magasinet Out tidligere i sommer.

Stone har i tillegg til å ha vunnet Oscar for "La La Land", vunnet Golden Globe-priser, samt priser under den britiske Bafta-utdelingen.

Siden filmdebuten i 2007 med "Superbad" har hun figurert i over 20 filmer.

(©NTB)