Lord of the Flies

Heftig diskusjon om Fluenes herre med kjønnsvri

Det surrer godt på sosiale medier i kjølvannet av at filmselskapet Warner Bros. har gitt grønt lys for en ny filmatisering av "Fluenes herre" med kjønnsvri.

Deadline meldte denne uken at filmselskapet vil lage "Fluenes herre"-film med bare jenter strandet på den øde øya. Som kjent skildrer William Goldings roman fra 1954 en gruppe kostskolegutter og deres hierarkier, maktkamp og rivalisering i kampen for å overleve. Den ble først filmatisert i 1963.

En rekke forfattere har tatt til Twitter for å ytre seg om meningsløsheten med det nye filmprosjektet, oppsummerer BBC.

"Handlingen i boken ville ikke utspilt seg om alle var kvinner", heter det fra forfatteren Roxanne Gay, mens Rachel Syme fastslår: "Saken med "Fluenes herre" er at den handler om systemisk mannlig vold og hvordan den gjenskapes".

Forfatteren James Hurley skriver: "Tenk å ha så liten interesse for å lete opp originalfortellinger om jenters oppvekst skrevet av kvinner, at du nyinnspiller "Fluenes herre" med jenter".

– Jenteversjonen av "Fluenes herre" ville bare være en gruppe unge kvinner som unnskyldte seg overfor hverandre igjen og igjen til alle var døde, fleiper forfatter og journalist Jessica Valenti, mens skribent Clare Mae foreslår:

– Jenter strander på øy. Holder sammen for å finne mat, ly, redning. Ingen dør. The end.