Bill Skarsgård i IT

IT setter skrekkfilm-rekord

Klovneskrekk skremmer folk INN i kinosalene.

Ifølge Box Office Mojo sopte "IT" inn 117 millioner dollar under åpningshelgen i USA. Det betyr rekordmaraton i de 50 delstaters land. Beste september-åpning noensinne. Beste høst-åpning noensinne. Beste skrekkfilm-åpning noensinne og beste R-ratede åpning noensinne. "IT" stor for 75 prosent av inntjeningen til de tolv beste filmene denne helgen. I tillegg spilte den inn 62 milioner dollar utenfor USA, som gir en totalsum på omtrent 180 millioner dollar.

Les mer om "IT" og kjøp billetter her.

THE LOOSERS CLUB: Barna i "IT" får kjørt seg når en ond klovn terroriserer dem.
THE LOOSERS CLUB: Barna i "IT" får kjørt seg når en ond klovn terroriserer dem.

Også her til lands hadde filmen en knallåpning, med flere tilskuere enn hva som er vanlig for skrekkfilmsjangeren. 69.725 publikummere trakk til kinosalene for å se svenske Bill Skarsgård som klovnen Pennywise. Tar vi med førpremierene lander den på over 75.000. Til sammenligning hadde suksessfilmen "Annabelle: Creation" 46.321 besøkende. Den norske rekorden for skrekkfilmer er det "Fritt Vilt II" som har, med 138.846 besøkende under åpningshelgen.

LES OGSÅ: Skrekkfilmen IT scorer 89 % på Rotton Tomatoes

De gode tallene gir "IT" en 6. plass på listen over årets beste åpningshelger i Norge. Den er foran storfilmer som eksempelvis "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge" og "Spider-Man: Homecoming".