Narcos sesong 2

Netflix-ansatt skutt og drept i Mexico

En mexicansk filmskaper som arbeidet med å finne lokasjoner til Netflix-serien "Narcos" er funnet skutt og drept midt i Mexico.

Carlos Muñoz Portal, som også har speidet etter lokasjoner for James Bond-filmen "Spectre" og flere av "Fast & Furious"-filmene, ble drept mandag i et avsidesliggende strøk like ved staten Hidalgo, ifølge lokale medier.

Netflix bekrefter dødsfallet i en uttalelse natt til søndag, der de også bekrefter at Portal arbeidet alene med å finne nye lokasjoner til TV-programmet Narcos.

– Vi er klare over bortgangen til Carlos Muñoz Portal, en høyt respektert lokasjonsspeider, og har formidlet våre kondolanser til hans familie, heter det.

– Omstendighetene rundt hans død er imidlertid fortsatt ukjent, og myndighetene arbeider fortsatt med etterforskning, skriver Netflix videre.

Les også: De beste seriene - høsten 2017

James Bond: "Spectre" var en av filmene Carlos Muñoz Portal fant innspillingssteder til.
James Bond: "Spectre" var en av filmene Carlos Muñoz Portal fant innspillingssteder til.

Mexico nådde i mai en ny topp på drapsstatistikken i landet, da 2.186 mennesker ble drept i løpet av en måned. Det gir et snitt på 70 drap per dag, en ny rekord siden landet begynte å føre statistikk.

Mange av drapene skyldes stridigheter mellom mektige, og svært voldelige narkokarteller og kriminelle gjenger.